2012-06-06 09:26:02
Φωτογραφία για Εργασίες συντήρησης σε τρία ιερά της Αττικής
Έργα συντήρησης, καθαρισμών και διαμόρφωσης - από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, με κονδύλια του ΕΣΠΑ- πραγματοποιούνται σε τρία ιερά της Αττικής.Πρόκειται για τον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, της Αρτέμιδας στη Βραυρώνα και το Αμφιαράειο (6 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ωρωπού) όπου λατρευόταν ο θεός Αμφιάραος.

Στον ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, πραγματοποιείται εκτεταμένο έργο αναβάθμισης του αρχαιολογικού χώρου, ώστε να καταστούν κατανοητές στους επισκέπτες όλες οι λειτουργίες του, καθώς δεν περιλαμβάνει μόνον το ιερό αλλά και το φρούριο που είχαν χτίσει οι Αθηναίοι για την ασφάλεια της πόλης τους, όπως επίσης οικισμό και λιμάνι.

Επίσης, έχει ήδη ολοκληρωθεί η χάραξη των διαδρομών για τους επισκέπτες σε όλη την έκταση του αρχαιολογικού χώρου, ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα στην παρούσα φάση γίνεται η επίστρωση με χυτό υλικό για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Η περίφραση των μνημείων στον αρχαιολογικό χώρο στο Σούνιο έχει ολοκληρωθεί, ενώ παράλληλα εκτελούνται εκτεταμένες εργασίες απομάκρυνσης της πυκνής βλάστησης και καθαρισμού των περιοχών του οικισμού εκτελούνται παράλληλα.

Οι εργασίες διαμόρφωσης του αρχαιολογικού χώρου της Βραυρωνίας Αρτέμιδος, όπως και η συντήρηση της Στοάς του ιερού βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στον Ωρωπό, στον αρχαιολογικό χώρο του Αμφιαραείου, διενεργείται η συντήρηση των αναθηματικών βάθρων, με προτεραιότητα στις επιφάνειες που φέρουν επιγραφές.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ