2018-08-30 13:45:33
Φωτογραφία για Νέο σεμινάριο «Σύγχρονος χορός: μιούζικαλ», από την Μαρία Γεροδήμου στο Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής Tabula Rasa
Μήπως ήρθε η ώρα να… φορέσεις τα παπούτσια του χορού;

Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου στις 12:00 ξεκινάει το νέο σεμινάριο «σύγχρονος χορός: μιούζικαλ» με καθηγήτρια την Μαρία Γεροδήμου  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa". Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι' αυτό βιαστείτε!  

Βάλε φτερά στα πόδια σου και… στα όνειρα σου!

Λίγα λόγια για το μάθημα:

Σκοπός του σεμιναρίου είναι ο σπουδαστής να ανακαλύψει τα εργαλεία της ατομικής έκφρασης και της συλλογικής δουλειάς. Ο σπουδαστής εκπαιδεύεται στο να χρησιμοποιεί τη φαντασία του σε αυτοσχεδιασμούς με θέμα που θα του δοθεί. Παρουσιάζει ατομικές ή ομαδικές εργασίες που συνδυάζουν λογο, ρυθμό και κίνηση. Μαθαίνει διεξοδικά τη φιλοσοφία του μιούζικαλ. Μικροί τζαζ συνδυασμοί που καταλήγουν σε μια χορογραφία. Επίσης μαθαίνει τις βασικές αρχές του πως να ανταπεξέλθει σε μια οντισιόν. (στήσιμο στον χώρο, αυτοσχεδιασμός, χορογραφία).


Οι μαθητές από την αρχή της χρονιάς θα χρειαστεί πολλές φορές να συνεργαστούν και να φτιάξουν κάτι που θα παρουσιάσουν στο επόμενο μάθημα.

Βασικές ενότητες του σεμιναρίου είναι οι παρακάτω:

Όλα τα μαθήματα θα ξεκινάνε πάντα με το απαραίτητο ζέσταμα και σειρά ασκήσεων για μυϊκή ενδυνάμωση.Γνωριμία με το μιούζικαλ.Ασκήσεις σύγχρονου χορού που εξελίσσονται σε χορογραφίεςΑσκήσεις ομαδικές για την σύνθεση, την μνήμη και την εμπιστοσύνη.Ασκήσεις ομαδικές με σκοπό την φαντασία.Ασκήσεις αυτοσχεδιασμού με θέματα που θα δίνονται εκείνη την στιγμή. Ατομικές, σε ζευγάρια και ομάδες.Εκμάθηση τζαζ μουσικών κομματιών από διάφορα μιούζικαλ που θα καταλήξουν σε μία χορογραφία για το τέλος.Χορογραφίες, ατομικά ή ομαδικά, πάνω στα συναισθήματα και πώς μπορούν να εκφραστούν σε κίνηση.Προετοιμασία της παράστασης της χρονιάς.

~ Το συγκεκριμένο σεμινάριο συνδυάζεται με το σεμινάριο φωνητικής - προετοιμασία τραγουδιού για οντισιόν.

Στο τέλος του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί παράσταση από τους σπουδαστές. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έρχονται με άνετα ρούχα, αθλητικά παπούτσια και κάλτσες.

Τα μαθήματα ξεκινούν την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 και το σεμινάριο ολοκληρώνεται σε 32 δίωρα μαθήματα. 

Το μάθημα θα γίνεται κάθε Κυριακή 12:00-14:00 στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa", Τριών Ιεραρχών 18-20 Θησείο.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ΔΕΝ μπορεί να συμπεριληφθεί στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση (distance learning). Απαιτείται η φυσική παρουσία του σπουδαστή. 

Στο τέλος του προγράμματος, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση πιστοποίησης από το εργαστήρι "Tabula Rasa".

Σημείωση: Το πρόγραμμα απευθύνεται για περιορισμένο αριθμό σπουδαστών. Θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας.

Για δηλώσεις συμμετοχής και εγγραφές, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το εργαστήρι δημιουργικής γραφής "Tabula Rasa" στο τηλέφωνο: 213 00 24 291 ή στο 6940 655 331 ή στο e-mail: [email protected]

Δείτε όλα τα δημιουργικά σεμινάρια της σχολής, πατώντας εδώ: http://www.tabula.gr/Pages/autunno.html

http://www.tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ