2012-06-06 10:41:05
Φωτογραφία για Απίστευτο: Ταμεία, νοσοκομεία και ΟΤΑ εμφάνισαν πλεόνασμα
Αν υποστήριζε κανείς εν μέσω της κρίσης με τους φαρμακοποιούς για τα χρωστούμενα μηνών, ότι αυτά τα ίδια Ταμεία θα έβαζαν... πλάτη στον Προϋπολογισμό, εμφανίζοντας... πλεόνασμα, όπως επίσης και οι καταχρεωμένοι ΟΤΑ που έχουν μπει στο στόχαστρο των δανειστών μας για τα απίστευτα κρούσματα αδιαφάνειας και διαφθοράς, ασφαλώς θα αντιμετωπιζόταν ως...

μισότρελος.

Ωστόσο τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών δείχνουν ακριβώς αυτήν την εικόνα, ότι δηλαδή με τη συμπλήρωση του 4μήνου λίγο έλειψε να πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα, λόγω των άριστων επιδόσεων Ταμείων, νοσοκομείων και ΟΤΑ!!!

Ειδικότερα, το πρωτογενές έλλειμμα περιορίστηκε στα 18 εκατ. ευρώ έναντι περίπου 1,5 δισ ευρώ πέρσι, παρά το ότι ο Κρατικός Προϋπολογισμός είχε πρωτογενές έλλειμμα 1,727 δισ ευρώ. Ως... αντίβαρο λειτούργησαν Ταμεία και νοσοκομεία που φέρονται να έχουν πλεόνασμα 297 εκατ. ευρώ, καθώς και οι ΟΤΑ με πλεόνασμα ύψους 289 εκατ. ευρώ.


Τα... προσχήματα έσωσαν οι πληρωμές για τόκους που άγγιξαν τα 7,6 δισ ευρώ, έναντι 5,5 δισ ευρώ πέρσι, με αποτέλεσμα το Έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης να διαμορφώνεται στα 7,616 δισ ευρώ, δηλαδή περίπου στο 3,7% του ΑΕΠ.

Σε κάθε περίπτωση, η... πηγή του κακού δεν είναι άλλη από τα έσοδα, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες «έκλεισαν» τον περασμένο μήνα περίπου 200 εκατ. ευρώ μακριά από τον στόχο, αφού η απέλπιδα προσπάθεια συμμαζέματος το τελευταίο 10ήμερο δεν κατάφερε να κλείσει τελείως τη «ψαλίδα» του πρώτου 20ημέρου.

Εκεί θα ρίξει το βάρος των προσπαθειών το οικονομικό επιτελείο, αφού κρίνεται ότι στο πεδίο των δαπανών η άτυπη στάση πληρωμών λειτουργεί επί του παρόντος «καταπραϋντικά» για τον Προϋπολογισμό. Τα στοιχεία που δείχνουν ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου ξεπέρασαν τα 6,2 δισ ευρώ, μιλάνε άλλωστε από μόνα τους...
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ