2012-06-06 11:18:05
Φωτογραφία για S.O.S. για τους ψυχικά ασθενείς
Το πρόβλημα με την χορήγηση φαρμάκων έχει πάρει γιγαντιαίες διαστάσεις. Δίκαια υπάρχει ενδιαφέρον για τους συνανθρώπους μας καρκινοπαθείς. Άλλωστε είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου.

Το πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα ώστε να προστατευθεί αυτή η ευαίσθητη ομάδα πασχόντων.

Παρόλα αυτά υπάρχουν κι άλλες ασθένειες που απαιτούν χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής. Σε τέτοιου είδους σύνολα ανήκουμε κι όσοι πάσχουμε από ψυχικές ασθένειες. Η μεγάλη μας πλειοψηφία, μετά από μεγάλες προσπάθειες των γιατρών, των οικογενειών μας και προπάντων των ίδιων, καταλήξαμε σε συγκεκριμένες θεραπείες που μας καθιστούν πλήρους λειτουργικούς ώστε να είμαστε χρήσιμοι στους εαυτούς μας και την κοινωνία. Εργαζόμαστε, έχουμε οικογένειες, κοινωνική ζωή και με απλά λόγια κάνουμε ότι κάνει ένας φυσιολογικός άνθρωπος. Οι διάφορες υποτροπές συμβαίνουν στην ισχυρή τους πλειοψηφία λόγω διακοπής της φαρμακευτικής αγωγής. Οι γιατροί θεωρούν πρώτιστο ζήτημα την ομαλή λήψη της από τον ασθενή και αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που ακόμα κι αν ο πάσχων είναι σε άριστη κατάσταση πρέπει να βλέπει τον ψυχίατρο του τουλάχιστο μία φορά το μήνα.


Δυστυχώς σε πραγματικό χρόνο υπάρχει πρόβλημα και με τα φάρμακα αλλά και την ψυχοθεραπεία μας, σε μια εποχή που λόγω της οικονομικής κρίσης τα περιστατικά έχουν πολλαπλασιαστεί. Ως γνωστόν τα φάρμακα απαιτούν καταβολή υψηλών ποσών μετρητών κάτι που ισχύει και για την ψυχοθεραπεία. Ο ΕΟΠΠΥ ακόμα δεν έχει καταλήξει σχετικά με την ψυχοθεραπεία.

Αν δεν λυθούν άμεσα τα προαναφερόμενα προβλήματα τα αποτελέσματα θα είναι τραγικά και για εμάς τους πάσχοντες αλλά και για την κοινωνία. Ψυχρά θα μπορούσα να πω ότι θα κυκλοφορούμε ανάμεσα σας βρισκόμενοι σε ψυχωσικά επεισόδια ότι κι αν συνεπάγεται αυτό για την Ελληνική κοινωνία.

Για να αποτρέψουμε τέτοιου είδους εξελίξεις πρέπει άμεσα να λυθούν τα προβλήματα και με την φαρμακευτική αγωγή αλλά και με την ψυχοθεραπεία,

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ