2012-06-06 16:08:15
Φωτογραφία για Το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών για την κρατική επιχορήγηση των κομμάτων
από το Γραφείο Τύπου

«Την ώρα που η Κοινωνία εξαθλιώνεται, τα Κόμματα εξουσίας παραμένουν σε καθεστωτικές λογικές - ράπισμα στη Δημοκρατία και τους Θεσμούς της».

Σχετικά με την κρατική επιχορήγηση των Κομμάτων, από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Την περίοδο που διανύουμε μέχρι τις επαναληπτικές Εθνικές Εκλογές της 17ης Ιούνη 2012 και εντός της δημόσιας συζήτησης που διεξάγεται για την έξοδο από την κρίση, οφείλουμε να συμπεριλάβουμε, ένα εξίσου κρίσιμο – και από ηθικής σκοπιάς- ζήτημα:

Την κρατική επιχορήγηση στα Πολιτικά Κόμματα και τη διάστασή της, ως τροφοδότη των πολιτικών κομμάτων.

Η αδυναμία του πολιτικού συστήματος προκαλεί τη λαϊκή δυσφορία. Τα Κόμματα που εξουσίασαν την Πατρίδα μας για δεκαετίες, παραμένουν αγκιστρωμένα να σε καθεστωτικές λογικές αντί να καταγγείλουν την ύστατη αυτή ώρα, τις αδικίες που έχει υποστεί, από τη μεταπολίτευση έως σήμερα, η Ελληνική Κοινωνία.


Σήμερα η πολιτική αξιοπρέπεια που αναζητά διακαώς, ο Ελληνικός Λαός είναι πλέον δυσεύρετο είδος.

Την στιγμή, που μιλούν για εξορθολογισμό των δημοσίων δαπανών και επιτείνουν την διαρκή οικονομική αφαίμαξη των Ελλήνων, προκειμένου να γεμίσουν τα κομματικά τους ταμεία, αλλά και να εμφανίσουν «πρόοδο» στους ξένους συνεταίρους τους, το ύψος των ποσών με τα οποία επιχορηγούνται τα Κόμματα, αλλά και ο τρόπος που τα…μοιράζουν, συνιστά ένα ακόμα καίριο ράπισμα στη Δημοκρατία και τους Θεσμούς της.

Το πλαίσιο επιδότησης των Κομμάτων με χρήματα των φορολογούμενων είναι ανάγκη να αλλάξει και όχι μόνο για οικονομικούς αλλά και για ηθικούς λόγους .

Και αυτό το πλαίσιο στην ουσία έχει δημιουργηθεί από τά Κόμματα εξουσίας πάνω σε ξεπερασμένεs λογικές.

Στον πίνακα που ακολουθεί, παραθέτουμε αναλυτικά τη συνολική κρατική επιχορήγηση των κομμάτων που δόθηκε τον Απρίλιο, δηλαδή λίγες μέρες πριν τις Εθνικές Εκλογές της 6ης Μάη.

ΝΔ 11.238.739,14

ΣΥΡΙΖΑ 2.377.501,78

ΠΑΣΟΚ 14.446.670,54

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 0

ΚΚΕ 3.279.640,65

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 0

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 0

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 1.130.886,95

ΛΑΟΣ 2.693.185,94

Σημειώσεις:

*Η προεκλογική χρηματοδότηση των κομμάτων είναι 10.370.000 Ευρώ και η καταβολή της ορίζεται βάσει του Ν.3023/2002 (αρ.2, παρ.2).

*Η σειρά των κομμάτων, έγινε σύμφωνα με την τελική θέση που έλαβαν τα κόμματα κατά την εκλογική διαδικασία της 6ης Μάη 2012.

*Κανένα άλλο ποσό, δεν χορηγήθηκεστα πολιτικά κόμματα μετά τις Εκλογές της 6ης Μάη 2012 υπό τη μορφή κρατικής επιχορήγησης.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Κωλοτούμπα Τσίπρα.
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Κωλοτούμπα Τσίπρα.
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ