2012-06-06 16:36:32
Φωτογραφία για 17 Ιουνίου: Είστε σίγουροι πως έχουμε εκλογές; Ή πανελλήνιο πρωτάθλημα κωλοτούμπας;
 Γράφει ο Στρατής Μοζίδης

Κάθομαι, σκέπτομαι, μα άκρη αδυνατώ να βγάλω. Στις 17 Ιουνίου έχουμε εκλογές ή πανελλήνιο πρωτάθλημα κωλοτούμπας; Όχι μην παραξενεύεστε. Αν το δείτε λίγο πιο προσεκτικά θα δείτε πως δεν έχω άδικο να προβληματίζομαι. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Αντώνης Σαμαράς: πρώτος όχι μόνο λόγω σειράς 6ης Μαΐου αλλά και δικαιωματικά. Αυτός που ούτε ως αρχηγός δε... θα επέστρεφε ΠΟΤΕ στη Νέα Δημοκρατία, ο “θα γιορτάσουμε το 2021 σκλαβωμένοι την ελευθερία;” είναι ο ίδιος που λίγες ημέρες μετά αντί να ρίξει ένα δεξί κροσέ και ένα αριστερό direct να βγάλει νοκ – άουτ τον ΓΑΠ, του προσέφερε σανίδα σωτηρίας και από αντι-μνημονιακός, συναίνεσε τελικά στο λάθος με το ίδιο μείγμα πολιτικής. Αυτός που έλεγε οι δρόμοι μας χωρίζουν και μετά από 2-3 24ωρα κήρυττε πανστρατιά. Ωραία πανστρατιά, μόλις 18% πήρε. Τώρα άνοιξε και την πόρτα σαν κάτι ferry-boat λίγο πριν φύγουν που τους βάζουν μέσα όλους για να βγει οικονομικά το ταξίδι. Έτσι κι εδώ, ΛΑ.Ο.Σ. και Κολωνάκι επέστρεψαν.


Ντόρα Μπακογιάννη: Αναγκαστικά τη βάζω δεύτερη για να μη χαλάσω τη σειρά. Θυμάμαι πριν λίγους μήνες που έβλεπα τοπικά στελέχη της στην πόλη που ζω και τους έλεγα “αφού θα πάτε πίσω σε λίγο, δεν έχετε καμιά διαφορά πια”. “Εμείς πίσω; Τρελός είσαι;” Νικόλα αγορίνα μου; Κωστάκη; Τι έγινε; Θα πάτε τώρα να κουνήσετε σημαιούλες 3 επί 4 στο Ζάππειο; Αλλά ξέχασα, ξέχασα. Ο κίνδυνος των κουμουνιστών επιτάσσει την ένωσιν δια το καλόν της πατρίδος. Ακόμη και την ένωση με το ένα εκ των δύο ανεύθυνων (έτσι δεν τα έλεγε; ) κομμάτων. Ο Γιόζεφ Βησσαριόνοβιτς Αλεξέι Τσιπρόφσκι με τους μπολσεβίκους του προελαύνουν. Σιγά τώρα μην επέστρεψε η Ντόρα στη Συγγρού επειδή ο Σαμαράς ως άλλος Ναπολέων θα γνωρίσει το Βατερλώ του σε 10 μέρες και την 11η θα αναγκαστεί να παραδώσει την αρχηγία. Αυτά μόνο στη φαντασία μου μπορεί να συμβούν.

Αλέξης Τσίπρας: ειλικρικά όπως θα έλεγε κι ο Μανώλης Καψής δεν μπορώ να καταλάβω. Στις 18/6 θα ακυρώσει το μνημόνιο; Θα καταγγείλει το μνημόνιο; Θα αλλάξει το μνημόνιο; Τι θα κάνει; Ξέρει; Επίσης άλλαξε όλο το πρόγραμμα του 2009. Τότε υπήρχαν άλλες συνθήκες. Π.χ. τότε είχαμε μόνο 1.450.000 λαθρομετανάστες, τώρα που έχουμε 1.700.000 θα τους δώσουμε έγγραφα να πάνε στο καλό. Τότε είχαμε 1000 F-16, 20 φρεγάτες, 19 υποβρύχια, σήμερα όλα αυτά εξαερώθηκαν και επομένως πρέπει να αναδιοργανώσουμε την Εθνική Αμυντική Βιομηχανία. Λίγο ακόμη και βλέπω τον Αλέξη καντιλανάφτη στον άγιο Παντελεήμονα.

Ευάγγελος Βενιζέλος: αυτός έλεγε ότι δεν υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης του μνημονίου, τώρα ξαφνικά το ανακάλυψε. Και αφού έβαλε τις υπογραφές του για να δεθεί χειροπόδαρα η χώρα, μας μιλά για αυτοδύναμη Ελλάδα.

Πάνος Καμμένος: τελικώς κυβερνά ή όχι με Σαμαρά και Βενιζέλο; Διότι ποιος ο λόγος να καταθέτεις πρόταση επτά σημείων (ασχέτως του φαξ) όταν έχεις αποκλείσει τον πρώτο και τον τρίτο;

Φώτης Κουβέλης: Στις 6/5 μας έλεγε ότι κρίνεται η ακολουθούμενη πολιτική. Στις 8/5 στήριζε τον Αλέξη Τσίπρα, στις 9/5 τον έλεγε αναξιόπιστο. Στις 10/5 επιζητούσε τη συγκυβέρνηση βάζοντας ένα ΘΑ πριν το πρέπει να αλλάξουμε συνταγή. Τελικώς όπως θα έλεγε κι η Μαρινέλα “πάλι μπερδεύτηκα, αγάπησα και μπλέχτηκα” με το δικομματισμό. Μόνη σταθερή στις απόψεις της η κα Ρεπούση που όταν ακούει για ελληνισμό της Μικρασίας κάτι παθαίνει. Συνωστίζονται μέσα της διάφορα συναισθήματα.

Θάνος Τζήμερος: πολιτική χωρίς πολιτικούς μας έλεγε, με το Στέφανο Μάνο συνεργάζεται για να μπορέσει να μπει στη Βουλή. Τα κόμματα καταδίκαζε, τη συνεργασία τους ζητούσε για να σχηματιστεί κυβέρνηση.

Πανελλήνιο πρωτάθλημα κωλοτούμπας λοιπόν! Γενική είσοδος € 10,00.  Τα € 9,50 ευρώ προορίζονται για την εξυπηρέτηση του χρέους, τα € 0,25 για διάφορα έξοδα εξυπηρετήσεως και τα υπόλοιπα € 0,25 για την πραγματική οικονομία.
 freepen
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Και που ξέρει η Deutsche Bank;
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Και που ξέρει η Deutsche Bank;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ