2012-06-06 17:50:18
Φωτογραφία για Οικολόγοι: Λάβαμε το μήνυμα ότι οι αυτοδυναμίες τελείωσαν
ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ

Με φόντο το ΧΥΤΑ στη Φυλή, έναν τόπο - μνημείο, που θα μπορούσε να αναδειχθεί ως λόγος για να πούμε «φτάνει πια και να σταματήσουμε να κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί» και σύνθημα «άναψε πράσινο, υπάρχει άλλος δρόμος», οι Οικολόγοι Πράσινοι (ΟΠ) έδωσαν σήμερα την εκλογική διακαναλική τους συνέντευξη τύπου.

Δηλώνοντας έτοιμοι για την νέα εκλογική αναμέτρηση ζήτησαν την ψήφο των πολιτών, για να είναι «ο καταλύτης σε ένα εναλλακτικό και βιώσιμο πρόγραμμα την επόμενη μέρα».

«Οι Οικολόγοι Πράσινοι λάβαμε το μήνυμα ότι οι αυτοδυναμίες τελειώσανε, ο τόπος δεν πρέπει να πισωγυρίσει, αλλά να βρει τρόπους μέσα από ένα άλλο μοντέλο πολιτικής, χωρίς να μπούμε σε δικομματισμούς και διλήμματα αριστερά - δεξιά», είπε η επικεφαλής της εκλογικής εκστρατείας Ιωάννα Κοντούλη, επισημαίνοντας ότι «σήμερα αυτά τα δίπολα δεν πρέπει να κρύβουν έλλειψη προγραμμάτων».


«Πιστεύουμε ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν και ρόλο και λόγο μέσα στη βουλή. Γνωρίζουμε ότι θα είναι μία δύσκολη μάχη», πρόσθεσε η Ιωάννα Κοντούλη, επισημαίνοντας ότι «υπάρχουν φοβίες και τρόμος στον κόσμο ότι η χώρα θα καταστραφεί». «Τους κακούς διαπραγματευτές που δεν έκαναν καμία διαπραγμάτευση, δεν είχαν όραμα, τους ζήσαμε, τώρα πρέπει να δούμε τους καλούς, εμείς έχουμε και όραμα και προτάσεις και μπορούμε να συμβάλουμε για ένα εναλλακτικό και βιώσιμο πρόγραμμα. Ας σκεφτούν οι πολίτες με ποιές δυνάμεις θα μπορούσαν να υπάρξουν συμμαχίες έτσι ώστε η επόμενη μέρα να έχει προοπτικές και ελπίδες», τόνισε η Ι. Κοντούλη.

«Δεν ισχύει το δεν φοβόμαστε πια, αυτό που μας λέει ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχώς από τις τηλεοράσεις», είπε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας Γιάννης Παρασκευόπουλος, αναφέροντας ότι γίνεται ένα εμπόριο φόβου και ένα εμπόριο ελπίδας και επισημαίνοντας ότι «πρέπει να φοβόμαστε τα πάντα καθώς ο δρόμος για την διέξοδο ανάμεσα στις συμπληγάδες είναι μονοπάτι που το χαράσσουμε τώρα».

Στο ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε ο ίδιος,«βλέπουμε κλειστά χαρτιά. Η ψήφος στους Οικολόγοι Πράσινους μπορεί να κάνει τη διαφορά. Η ψήφος μιας νέας πλειοψηφίας που να δίνει λύσεις ευρωπαϊκής προοπτικής. Πέρα από το μνημόνιο θέλουμε ρυθμιστή τους Οικολόγους Πράσινους ή τον Βενιζέλο;».

«Κανείς δεν έχει δικαίωμα να οδηγήσει τη χώρα σε τρίτες εκλογές», ανέφερε, επισημαίνοντας ότι η επαναδιαπραγμάτευση θα κριθεί στην ΕΕ.

Σχετικά με την ΝΔ, που «κηρύσσει επιστροφή στη δεκαετία '50», ανέφερε ότι το κόμμα αυτό «προσπαθεί να διχάσει την κοινωνία, εμπορεύεται τον φόβο, μιλάει για αναγέννηση, δηλαδή, ουσιαστικά να συνυπάρξουν τα χειρότερα του μνημονίου με τα χειρότερα της προ μνημονίου εποχής. Υπόσχεται οικόπεδα, προσπαθεί να κεφαλαιοποιήσει την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, θέλει να κάνει συμμέτοχους στη λεηλασία της χώρας, όχι μόνο την Τρόικα, αλλά και την εκλογική της πελατεία». «Βάζει το δίλημμα ευρώ ή δραχμή. Εμείς θέλουμε και ευρώ και μία ευρωπαϊκή χώρα. Αν δεν έχουμε και τα δύο δεν θα μπορέσουμε να έχουμε κανένα».

Ο κ. Παρασκευόπουλος ανέφερε ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν καταθέσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, τόσο για το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων (πρόταση 250 εκατ. ευρώ λιγότερα το χρόνο μόνο για την Αττική με 4,500 θέσεις εργασίας), όσο και για την αναβάθμιση των συγκοινωνιών, τις εμπορευματικές μεταφορές, με συνδυασμό τον σιδηρόδρομο, την ασφάλεια και την υγεία με εξορθολογήσω και βελτίωση.

«Τα συλλογικά αγαθά δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ζωτικό μέρος της κρίσης για να ζήσουμε ανθρώπινα όλοι για μία κοινωνία με συνοχή», τόνισε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι «το δίλημμα δεν είναι μόνο η κυβερνησιμότητα. Γύρω μας στη σκιά του μνημονίου αρχίζει να χτίζεται μία κοινωνία λεηλασίας».

«Απέναντι σε αυτά είμαστε οι μόνοι που μιλάμε για επαναπροσανατολισμό της οικονομίας. Και προτείνουμε αναζωογόνηση της γεωργίας, απεξάρτηση από πετρέλαιο και λιγνίτη, συλλογικά αγαθά και κοινωνική οικονομία. Δεν θέλουμε να είναι η Ελλάδα η χωματερή άλλων, ούτε να γίνουμε Αλβανία», είπε.

«Έχει αλλάξει το πολιτικό τοπίο, τώρα μιλάμε για ένα εμπόριο φόβου και ένα εμπόριο ελπίδας. Όποια κι αν είναι τα συμφέροντα, δεν είναι ίδια όλα τα όχι στο μνημόνιο. Θέλουμε αλλαγές που ως χώρα και κοινωνία χρωστάμε στο εαυτό μας», είπε, προσθέτοντας ότι «οι εκλογές δεν μπορεί να είναι δημοψήφισμα για το τι γνώμη έχουμε για τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι εκλογές είναι εκλογές ξανά πρώτου γύρου για βουλή και όχι για κυβέρνηση».
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ