2012-06-06 18:15:05
Φωτογραφία για ΔΕΙΤΕ: To πιο βρωμερό τυρί στον κόσμο!
Είναι και με τη βούλα πλέον το πιο δύσοσμο τυρί σε ολόκληρο τον πλανήτη καθώς κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη θέση ανάμεσα σε 15 «συμμετέχοντες» που διαγωνίστηκαν πρόσφατα για την ανάδειξη του τυριού με την οξύτερη μυρωδιά στον κόσμο. Το Vieux Boulogne παρασκευάζεται στη βόρεια Γαλλία αποκλειστικά από αγελαδινό γάλα και εμποτίζεται σε μπίρα ή κονιάκ, ενώ διακρίνεται για τη μαλακή υφή στο εσωτερικό σε αντίθεση με την εξωτερική επιφάνεια του τυριού που είναι πιο σκληρή.

Βασικό χαρακτηριστικό του είναι η έντονη μυρωδιά, που θυμίζει κοπριά ή στην καλύτερη περίπτωση «το υγρό φθινοπωρινό χώμα όπου τα πεσμένα φύλλα έχουν αρχίσει να σαπίζουν»… Επικεφαλής της έρευνας ήταν το Cranfield University και ο Δρ Stephen White για λογαριασμό του γαλλικού Οργανισμού Fine Cheeses, ο οποίος χρησιμοποίησε «ηλεκτρονική μύτη» αλλά και μια ειδική ομάδα ανθρώπων με δυνατή όσφρηση προκειμένου να καταλήξει στα συμπεράσματά του.

Το Vieux Boulogne κέρδισε με διαφορά στη βρωμερή οσμή τα γνωστά επίσης γαλλικά τυριά Epoisses de Bourgogne και Camembert όσο και την ιταλική παρμεζάνα αλλά και το βρετανικό τσένταρ. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που απαγορεύεται η δημόσια κατανάλωσή του, ενώ δεν συνιστάται σε καμία περίπτωση να το εμφανίσετε στο επόμενο τραπέζι που ετοιμάζετε για τα πεθερικά σας ή το διευθυντή της εταιρείας!!!!
24wro
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ