2012-06-06 18:10:08
Φωτογραφία για Δυτική Αχαΐα: Αγανάκτησαν οι πολίτες με την εγκληματικότητα και θέλουν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους
Το νόμο στα χέρια τους απειλούν και πάλι ότι θα πάρουν οι κάτοικοι της Δυτικής Αχαίας και συγκεκριμένα της Κάτω Αχαίας, του Γομοστού, του Λάππα, του Ριόλου, των Σαγείκων και άλλων περιοχών που... ουσιαστικά καθημερινά πέφτουν θύματα κλεφτών, διαρρηκτών, ληστών ή βλέπουν μπροστά στα μάτια τους να γίνεται διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.

Τα περιστατικά ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων στα δυτικά του νομού Αχαίας είναι καθημερινό φαινόμενο, έχοντας αυξηθεί κατακόρυφα το τελευταίο διάστημα.

Γνωστό επίσης πάντως είναι πως η αστυνομική δύναμη δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες της περιοχής και έτσι οι κάτοικοι αγανακτούν και αναζητούν πλέον να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, προκειμένου να προστατεύσουν τους εαυτούς τους, τις οικογένειές τους αλλά και τις περιουσίες τους.

Αυτά σημειώνουν μεταξύ άλλων σε επιστολή που απέστειλαν στον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Αχαίας, ενώ να σημειωθεί πως για σήμερα στις 8.30 μ.μ. έχουν προγραμματίσει Πανδημοτική Λαϊκή Συνάντηση, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη, στην Κάτω Αχαΐα, κατά την οποία θα συζητηθεί εκτός από το θέμα της εγκληματικότητα, το ζήτημα της ανεργίας, το μεταναστευτικό, αλλά και οι σχολικές υποδομές και άλλα τυχόν προβλήματα.


Συγκεκριμένα η ανοικτή επιστολή των Ελεύθερων Αγανακτισμένων προς τον διοικητή της περιοχής αναφέρει:

«Κύριε Διοικητά,

Ως πολίτες αυτού του τόπου, απευθυνόμαστε σε εσάς, γιατί θέλουμε να υπερασπιστούμε το κατοχυρωμένο από το σύνταγμα δικαίωμα προστασίας των πολιτών.

Γνωρίζουμε ότι τα θύματα ληστειών και αποπειρών ληστείας έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τον τελευταίο τουλάχιστον χρόνο στην ευρύτερη περιοχή. Ως γνωστόν, η δύναμη που διαθέτει το Α.Τ Κ. Αχαΐας είναι πολύ μικρή για μια τόσο μεγάλη περιοχή. Ακόμα, τα περιπολικά, που είναι στη διάθεσή σας, χρήζουν άμεσης συντήρησης και έχουν καταντήσει επικίνδυνα για τους επιβάτες τους, ενώ συχνά δεν είναι δυνατόν να μετακινηθούν λόγω έλλειψης καυσίμων.

Όμως, είναι γεγονός πως εμείς, οι πολίτες τούτης της περιοχής, ζούμε πλέον καθημερινά παρέα με το φόβο! Και οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι , σύμφωνα με καταγγελίες συμπολιτών που παρευρέθηκαν στις συνελεύσεις μας, είναι πολύ πιθανό η κατάσταση να γίνει ανεξέλεγκτη… Πολλοί από αυτούς απειλούν πως «θα αναγκαστούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους»

Δεν σας ζητάμε κάτι παράλογο, μα ότι πιο λογικό και αυτονόητο! Δεν ανεχόμαστε να ζούμε με το φόβο. Πρέπει να προστατευθούν οι οικογένειές μας και οι περιουσίες μας.

Προτού τα πράγματα γίνουν τελείως ανεξέλεγκτα και δημιουργηθεί χάος και προτού αρχίσουν οι πολίτες να αυτοδικούν, η Αστυνομία πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα!

Ελπίζουμε αυτή η επιστολή, που προήλθε μέσα από τις κραυγές αγανάκτησης του κόσμου, να γίνει αφορμή να βρεθούν δραστικοί τρόποι αντιμετώπισης των συγκεκριμένων προβλημάτων, μέσα σε νόμιμα πλαίσια».

patrastimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ