2012-06-06 18:26:03
Φωτογραφία για BBC: Μεγάλη πτώση του τουρισμού στην Ελλάδα
Όπως μεταδίδει το βρετανικό δίκτυο BBC, ο κλάδος του τουρισμού στην Ελλάδα καταρρέει. Το BBC βρέθηκε στη Ζάκυνθο και αυτά που μεταδίδει δεν είναι καθόλου ευχάριστα. Όπως αναφέρει... ο απεσταλμένος του καναλιού στο ελληνικό νησί, οι Άγγλοι τουρίστες είναι φέτος λιγότεροι κατά 20%, ενώ οι Γερμανοί κατά 50%.

Σημαντικό είναι, επίσης, πως πολλοί Έλληνες που είχαν βρεθεί στο παρελθόν σε χώρες του εξωτερικού αλλά τα τελευταία χρόνια είχαν γυρίσει στην Ελλάδα, σκέφτονται να επιστρέψουν εκ νέου στις χώρες που βρίσκονταν παλαιότερα, καθώς, όπως λένε, δεν βλέπουν το μέλλον με αισιοδοξία στη χώρα μας, πολλές επιχειρήσεις κλείνουν, και η ανεργία γιγαντώνεται.

Εκτός αυτών, πολλοί τουρίστες, όπως ισχυρίζεται το βρετανικό δίκτυο, διστάζουν να επισκεπτούν τη χώρα μας καθώς επικρατεί ένας γενικευμένος φόβος αποχώρησης της Ελλάδας από το Ευρώ, ενώ αρκετοί ισχυρίζονται πως φοβούνται ακόμη και το ενδεχόμενο να συμβεί κάτι και να μην μπορούν, ύστερα, με ευκολία να γυρίσουν στις πατρίδες τους!

Παρόλα αυτά, μερικοί -λίγοι έστω- τουρίστες δηλώνουν θαυμαστές του τόπου μας, και είναι "πιστοί" στο καλοκαιρινό ραντεβού τους με την Ελλάδα, καθώς την επισκέπτονται πολύ συχνά.

Κλείνοντας, ο απεσταλμένος του BBC τονίζει πως ο τουρισμός αποφέρει στη χώρα μας, περίπου, το 20% των συνολικών εσόδων του κράτους, και γι' αυτό το λόγο χρειάζεται να βρεθεί γρήγορα κάποια λύση προκειμένου να μην καταρρεύσει ο προϋπολογισμός μας.

armageddon-news.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ελλαδάρα Αθάνατη
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ελλαδάρα "Αθάνατη"
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ