2012-06-06 19:46:02
Φωτογραφία για Έχετε hangover; Φάτε, πιείτε και...πέρασε!
Αν ακολουθήσετε αυτά που προτείνει παρακάτω το lifezone το hangover θα είναι για σας μόνο η όμορφη ταινία με τον Ζακ Γαλυφιανάκη!Την προηγούμενη νύχτα εσείς και η παρέα σας περάσατε ένα αξέχαστο βράδυ σε κάποιο bar, club, νυχτερινό κέντρο ή στο σπίτι κάποιου φίλου; Μήπως το παρακάνετε με το ποτό και την επόμενη μέρα ξυπνήσατε με πονοκέφαλο, κακή διάθεση και αισθανόσασταν τον εαυτό σας βαρύ; Τότε σίγουρα η υπερκατανάλωση οινοπνεύματος σας προκάλεσε το γνωστό σε όλους hangover. Διαβάστε παρακάτω απλούς τρόπους για να το αντιμετωπίσετε γρήγορα και αποτελεσματικά για να μη χάσετε ολόκληρη την ημέρα... λόγω της προηγούμενης.

Ρίξτε το στο… ποτό!

Γνωρίζετε σε ποια υγρά να πείτε ναι και σε ποια όχι; Τα αλκοολούχα ποτά περιέχουν αιθανόλη με αποτέλεσμα, αν και υγρά, να προκαλούν αφυδάτωση στον οργανισμό. Όταν ξυπνήσετε λοιπόν το πρωί η πρώτη σας κίνηση είναι να πιείτε αρκετόνερό (σχεδόν όση ποσότητα αλκοόλ καταναλώσατε)
. Για λιγότερες παρενέργειες του ποτού μπορείτε να πιείτε νερό πριν κοιμηθείτε ή κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας. Ένα απλό κόλπο που μπορείτε να κάνετε κατά τη διάρκεια της εξόδου σας, που δεν το κάνουν πολλοί, είναι για κάθε ποτό που πίνεται να καταναλώνετε και ένα ποτήρι νερό. Ακόμη την επόμενη ημέρα πιείτε χυμό μήλου ή πορτοκαλιού (χωρίς ζάχαρη). Η βιταμίνη C βοηθάει στην αντιμετώπιση του hangover. Αποφύγετε τα αναψυκτικά γιατί μπορούν να σας προκαλέσουν περισσότερη διαταραχή στα υγρά του οργανισμού σας.

Πόσο καφέ να πιείτε και γιατί

Ο καφές την επόμενη που θα ξυπνήσετε μπορεί να βοηθήσει γιατί μειώνει σε σημαντικό βαθμό τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων στον εγκέφαλο που προκαλεί τον πονοκέφαλο. Μην το παρακάνετε με τον καφέ γιατί έχει διουρητικές ιδιότητες επιτείνοντας την αφυδάτωση που ήδη σας έχει προκαλέσει το αλκοόλ . Πιείτε λοιπόν μόνο μια κούπα καφέ αλλιώς θα κάνετε πολλές επισκέψεις στην τουαλέτα με αποτέλεσμα να προκαλέσετε περαιτέρω αφυδάτωση στον οργανισμό σας.

Πεινάτε; Φάτε έξυπνα Ένα ελαφρύ γεύμα μπορεί να σας βοηθήσει στην αντιμετώπιση του hangover και να σας δώσει τα θρεπτικά συστατικά που χάσατε με την κατανάλωση αλκοόλ. Ιδανικό είναι το αυγό και οι υδατάνθρακες (ζυμαρικά) καθώς θα μπορέσουν να βοηθήσουν το στομάχι σας. Ακόμη μπορείτε να φάτε λίγο μέλι με φρυγανιά. Το μέλι με τη φρουκτόζη που περιέχει μπορεί να βοηθήσει στο να αποβληθεί το αλκοόλ από τον οργανισμό.

Όλη την ημέρα ακολουθήστε μια διατροφή υγιεινή και ελαφριά. Μπορείτε να φάτε δημητριακά, φρούτα και λαχανικά αλλά αποφύγετε κρεατικά, πατατάκια, παγωτά και γλυκά. Αν μπορείτε μην καταναλώσετε, ή περιορίστε, το γάλα, τα τυριά και τα γιαούρτια.

Ξανακοιμηθείτε αλλά...

Αν ξυπνήσετε και ο πονοκέφαλος δε σας επιτρέπει να συνεχίσετε την ημέρα σας πάρτε ένα πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα για να μπορέσετε να πάρετε τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε (Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι οι ιδανικές στο hangover). Πιείτε νερό για να μειώσετε την αφυδάτωση και ξανακοιμηθείτε δίνοντας στον οργανισμό σας τη δυνατότητα να συνέλθει πιο μετά.

Αν ακολουθήσετε τα παραπάνω τα συμπτώματα της χθεσινής βραδιάς θα απομακρυνθούν σύντομα. Αν συνεχίζετε μετά από τα παραπάνω να αντιμετωπίζετε έντονα προβλήματα από τις συνέπειες του ποτού, κυρίως πονοκέφαλο, πάρτε ένα παυσίπονο.
lifezone.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΦΟΡΟΚΤΗΝΩΔΙΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΦΟΡΟΚΤΗΝΩΔΙΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ