2012-06-06 19:50:05
Φωτογραφία για Βουλευτή ξανά στα Τρίκαλα θέλει ο Κουβέλης
Στα Τρίκαλα βρέθηκε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, κ. Φώτης Κουβέλης, αναπτύσσοντας τις θέσεις του κόμματός του για... την κρίσιμη εκλογική μάχη της 17ης Ιουνίου.

Πλαισιωμένος από τους υποψήφιους βουλευτές Τρικάλων της ΔΗΜ.ΑΡ. κ.κ. Κυρίτση, Παπασίμο, Ρόσσιο και τον γραμματέα της τοπικής οργάνωσης κ. Παππά ο κ. Κουβέλης, άρτι αφιχθείς από Βρυξέλλες, επανέλαβε πως «ο τόπος χρειάζεται οπωσδήποτε Κυβέρνηση στις 18 Ιουνίου»| και κατέθεσε εκ νέου τη βάση συζήτησης μετεκλογικής συνεργασίας: «Παραμονή της χώρας στο Ευρώ και διαπραγμάτευση για απαλλαγή από δυσβάσταχτους όρους του Μνημονίου». Ανέφερε χαρακτηριστικά πως «θα πρέπει να καταργηθεί ο όρος για τους κατώτερους μισθούς και συντάξεις και να επιμείνουμε σε μια επίπονη διαδικασία για χρονική επιμήκυνση όσον αφορά την προσαρμογή έως το 2017-2018». 

Ο κ. Κουβέλης για άλλη μια φορά τόνισε πως «θα πρέπει να ρίξουμε το βάρος στην ανάπτυξη, με την εισροή χρημάτων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και τον απεγκλωβισμό κονδυλίων από το ΕΣΠΑ το οποίο καίτοι ολοκληρώνεται σε ένα χρόνο παρουσιάζει μόλις 38,5% απορροφητικότητα»
. Έκανε λόγο για ένα πιο δίκαιο φορολογικό σύστημα, για θεσμούς διαφάνειας και ορθής λειτουργίας του πολιτικού μας συστήματος, και χαρακτήρισε «διεστραμμένο τον εκλογικό Νόμο που δίνει μπόνους 50 εδρών στο πρώτο κόμμα. Κάτι το οποίο κατήγγειλε και ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι πρότινος, αλλά τώρα έσπευσε να δηλώσει στο Πρωτοδικείο πως είναι κόμμα και όχι Συνασπισμός δυνάμεων για να επωφεληθεί του μπόνους. Εμείς επιμένουμε στην απλή αναλογική, η οποία αν δεν υπήρχε, θα έπρεπε να την εφεύρουμε». Τέλος και όσον αφορά ειδικά τα Τρίκαλα ο κ. Κουβέλης δήλωσε βέβαιος πως τα ποσοστά του κόμματος (σ.σ. τα υψηλότερα για τη ΔΗΜ.ΑΡ. σε επίπεδο περιφέρειας) θα αυξηθούν και πως θα διατηρηθεί η έδρα (είχε εκλεγεί στις 6 Μαΐου βουλευτής ο κ. Γ. Κυρίτσης, ο οποίος παραμένει επικεφαλής της λίστας).

trikalavoice.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ