2012-06-06 20:16:12
Φωτογραφία για BBC: Τουρίστες ρωτούν αν υπάρχει φαγητό στην Ελλάδα
Ποιος φανταζόταν ότι οι τουρίστες που τόσο έχουν λατρέψει την χώρα μας θα έφταναν στο σημείο να ανησυχούν για το αν υπάρχει αρκετό απόθεμα τροφών, ώστε να είναι καλυμμένοι στις διακοπές τους.

Rεπορτάζ του BBC με επίκεντρο την ελληνική κρίση αναφέρει:

«Η Ζάκυνθος είναι ένα νησί με αντιθέσεις. Από τη μια πλευρά τα μικρά ψαροχώρια και παραδοσιακοί οικισμοί που δίνουν τη «γεύση» μιας παλιάς Ελλάδας. Όμως λίγα λεπτά μακριά βρίσκεται ο παράδεισος του Λαγανά, γεμάτο νυχτερινά μαγαζιά και εστιατόρια και πλήθος νέων, κυρίως Βρετανών.Όμως υπάρχει ένα κοινό ανάμεσα σε αυτές δύο πλευρές, η ξαφνική δραματική πτώση του τουρισμού σε αυτό το γραφικό νησί»

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, «οι Γερμανοί τουρίστες παρουσιάζουν μείωση της τάξεως του 40% και οι Ιρλανδοί 50%, ενώ γίνεται αναφορά στην επίσημη δήλωση της προέδρου της ένωσης ξενοδόχων Λαγανά στη Ζάκυνθο που προσπαθεί να διαψεύσει τη φήμη ότι οι ξένοι τουρίστες έπαιρναν τηλέφωνο για να κάνουν κράτηση, ρωτώντας παράλληλα αν υπάρχει αρκετό φαγητό στη χώρα και αν λόγω νομίσματος θα μπορούν να φύγουν από το νησί!».

prionokordela.gr 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«Ραντεβού για Τόσιτς!»
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«Ραντεβού για Τόσιτς!»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ