2012-06-06 21:02:04
Φωτογραφία για Γερμανοί, Φινλανδοί, οίκοι, πολιτικοί και ΜΜΕ μας θέλουν εκτός ευρώ
Το 49% των Γερμανών και το 56% των Φινλανδών πολιτών επιθυμούν την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Την ίδια ώρα η χώρα μας βομβαρδίζεται από... αρνητικά δημοσιεύματα, από προβλέψεις διεθνών οίκων για αποχώρηση από την ευρωζώνη και δηλώσεις κάθε λογής ευρωπαίου πολιτικού που θέλει να φύγουμε από την Ευρώπη.

Το τελευταίο χτύπημα ήταν οι σημερινές δηλώσεις του βρετανού βουλευτή Αντριου Τάιρι ο οποίος κάλεσε την Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ με δηλώσεις του στην εφημερίδα Financial Times:

«Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την ανακούφιση που μεσολάβησε από το τελευταίο πακέτο διάσωσης για να αναπτύξουμε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την Ελλάδα προκειμένου να φύγει από το ευρώ» αναφέρει.

«Είναι απερισκεψία το να μην παραδειγματιστούμε από τo προηγούμενο της Lehman Brothers και θα ήταν απερισκεψία να μην προετοιμαστούμε για την έξοδο της Ελλάδας» προσθέτει.

Την ίδια ώρα, να βγει η Ελλάδα από το ευρώ θέλει το 49% των Γερμανών, σύμφωνα με έρευνα του περιοδικού Stern που κυκλοφορεί σήμερα. Η πλειονότητα των ερωτηθέντων (62%) διαφωνεί με τη χαλάρωση των σκληρών οικονομικών προγραμμάτων και μάλιστα ζητά από την Ανγκελα Μέρκελ να μείνει πιστή στην αυστηρή γραμμή της.

Αλλά και η πλειοψηφία των πολιτών Φινλανδίας επιθυμεί την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Think If Laboratories που δημοσιοποιήθηκε χθες.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην οποία συμμετείχαν 1.819 άνθρωποι, το 56% των Φινλανδών εξέφρασε την άποψη ότι η χώρα μας πρέπει να εγκαταλείψει τη νομισματική ένωση. Αντίθετο με ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ δήλωσε το 21%, ενώ το 23% των ερωτηθέντων ήταν ουδέτερο.

«Τα ευρήματα είναι ενδεικτικά μίας βαθιάς δυσπιστίας όσον αφορά την ικανότητα της Ελλάδας να διαχειριστεί την οικονομία της», δήλωσε σχετικά με τη δημοσκόπηση ο Γιουχάνα Αουνεσλουόμα, διευθυντής του Δικτύου Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι, στο γαλλικό πρακτορείο AFP.

Επίσης, με την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ ή όχι να απασχολεί όλους το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's ανακοίνωσε προχτες ότι διαβλέπει «τουλάχιστον μια πιθανότητα στις τρεις» η χώρα να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη.

Στην έκθεσή του αναφέρει ότι εάν κάτι τέτοιο συμβεί, «δεν θα έχει αυτομάτως αρνητικές επιπτώσεις για άλλα κράτη στην ίδια περιφέρεια».

Η ελβετική τράπεζα Credit Suisse έδωσε πρόσφατα στην Ελλάδα 20% πιθανότητες να βγει από το ευρώ στη διάρκεια του 2012.

Αλλά και ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας Μάρκους Σέντερ επαναλαμβάνει συχνά-πυκνά ότι «η καλύτερη επιλογή για τη σταθερότητα του ευρώ είναι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη».

patrastimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ