2012-06-06 21:12:20
Φωτογραφία για ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟΥ Ο ΜΑΝΙΝΓΚ
Ο στρατιώτης Μπράντλι Μάνινγκ, που κατηγορείται ότι μεταβίβασε διαβαθμισμένα έγγραφα στο Wikileaks, εμφανίζεται και πάλι την Τετάρτη ενώπιον στρατιωτικού δικαστηρίου στο Φορτ Μιντ του Μέριλαντ...

όπου κρατείται.

Ο 24χρονος Μάνινγκ θα εμφανιστεί για προκαταρκτική ακρόαση τριών ημερών πριν από τη δίκη του στο στρατοδικείο, η έναρξη της οποίας έχει οριστεί για τις 21 Σεπτεμβρίου. 

Οι δικηγόροι του Μάνινγκ θα επιδιώξουν την απόρριψη των 10 από τις 22 κατηγορίες που βαρύνουν τον εντολέα τους.

Η υπεράσπιση υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση χρησιμοποίησε ασαφή γλώσσα σε οκτώ από τις κατηγορίες που αφορούν την παράνομη κατοχή και αποκάλυψη απόρρητων πληροφοριών. Ακόμη, σημειώνουν ότι το κατηγορητήριο αναφέρει ψευδώς ότι ο Μάνινγκ δεν είχε πρόσβαση σε απόρρητο δίκτυο υπολογιστών του υπουργείου Άμυνας.

Σε βάρος του Μάνινγκ, ο οποίος ήταν αναλυτής πληροφοριών και υπηρετούσε ως τον Μάιο του 2010 στο Ιράκ, έχει απαγγελθεί κατηγορία από τα τέλη Φεβρουαρίου για «συνωμοσία με τον εχθρό».


Τον Απρίλιο, η στρατοδίκης Ντενίζ Λιντ δεν έκανε δεκτό αίτημα της υπεράσπισης του Μάνινγκ, που ζητούσε την απόρριψη της εν λόγω κατηγορίας, της πιο σοβαρής από τις 22 που έχουν απαγγελθεί εναντίον του στρατιώτη.

Σε περίπτωση που καταδικαστεί, αντιμετωπίζει ισόβια κάθειρξη. 

Ο Μάνινγκ, κατά τη διάρκεια της παραμονής στο Ιράκ, φέρεται να υπέκλεψε εκατοντάδες χιλιάδες διπλωματικά έγγραφα τα οποία, επίσης κατά το κατηγορητήριο, έδωσε στο Wikileaks του Τζούλιαν Ασάνζ.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Prima vivere, deinde phliosophare
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Prima vivere, deinde phliosophare
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ