2012-06-07 08:20:53
Φωτογραφία για Όχι Κίνας και Ρωσίας σε στρατιωτική επέμβαση στη Συρία
Απολύτως αντίθετες σε οποιαδήποτε ξένη επέμβαση στη Συρία και σε μια αλλαγή καθεστώτος στη χώρας δήλωσαν σήμερα Ρωσία και Κίνα, σε κοινή τους ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την επίσκεψη στο Πεκίνο του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Η Ρωσία και η Κίνα είναι απολύτως αντίθετες στις προσπάθειες για την επίλυση της κρίσης στη Συρία μέσω μιας ξένης στρατιωτικής επέμβασης, όπως και στην προσπάθεια επιβολής αλλαγής καθεστώτος» αναφέρει η κοινή ανακοίνωση των δύο χωρών.

Εξάλλου Κίνα και Ρωσία αντιτάσσονται στη χρήση «στρατιωτικής βίας» και «στις μονομερείς κυρώσεις» εναντίον του Ιράν, όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωσή τους.

«Η Ρωσία και η Κίνα τάσσονται κατά της προσφυγής στη στρατιωτική βία ή της απειλής για προσφυγή στη βία εναντίον του Ιράν και δεν εγκρίνουν την επιβολή μονομερών κυρώσεων εναντίον του», σημειώνουν.

Εξάλλου οι δύο χώρες ζήτησαν τη διεξαγωγή μιας νέας διεθνούς διάσκεψης για τη Συρία «όπου θα συμφωνηθεί να ακολουθηθεί, ειλικρινά και χωρίς ενδοιασμούς, το σχέδιο» του κοινού ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία Κόφι Άναν.

Ο Ανάν αναμένεται να μιλήσει αύριο Πέμπτη στο Συμβούλιο Ασφαλείας και τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όμως σύμφωνα με διπλωμάτες έχει ήδη αρχίσει να διαβλέπει την αποτυχία του σχεδίου του και γι' αυτό επιθυμεί η διεθνής κοινότητα να πιέσει με όλο της το βάρος ώστε να γίνει σεβαστό ή να βρει ένα «σχέδιο Β».
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ