2012-06-07 08:21:02
Φωτογραφία για Δραματική η μείωση στις τουριστικές κρατήσεις
Την προσαρμογή του μνημονίου σε δράσεις που θα φέρουν άμεσα αποτελέσματα και θα στηρίξουν τον τουρισμό που πλήττεται στην Ελλάδα ζητά με παρέμβαση του στον Επίτροπο Δημοσιονομικής Προσαρμογής, Όλι Ρεν, ο ελληνικής καταγωγής γερμανός ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης.

Ο κ. Χατζημαρκάκης στην επιστολή του προς τον Όλι Ρέν, επισημαίνει ανάμεσα στα αλλά:

«Πριν από τις ελληνικές εκλογές, η Επιτροπή θα πρέπει να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στην Ελλάδα υπογραμμίζοντας ότι σε περίπτωση μιας φιλοευρωπαϊκής, υπέρ των μεταρρυθμίσεων πλειοψηφίας, το μνημόνιο θα πρέπει να προσαρμοστεί ώστε να επικεντρωθεί σε μέτρα που επιτρέπουν γρήγορα αποτελέσματα (quick win). Ο τουρισμός θα ήταν σίγουρα ένας τέτοιος τομέας γρήγορων αποτελεσμάτων. Ο τουρισμός συμβάλλει τουλάχιστον με 16,5% στην ελληνική οικονομία. Το 2011, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) οι τουριστικές εισπράξεις ανήλθαν στα 10,5 δισ. ευρώ.

Ωστόσο φέτος εξαιτίας της τρέχουσας κατάστασης οι εκτιμήσεις των τουριστικών φορέων κάνουν λόγο για δραματική μείωση των κρατήσεων (έως και 40%), και ο ΣΕΤΕ επιχειρεί μια προσπάθεια έκτακτης διαφήμισης της χώρας για να αποτρέψει το διαφαινόμενο κόστος».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ