2012-06-07 09:41:02
Φωτογραφία για Α.ΤΣΙΠΡΑΣ: Διπλωμάτης το πρωί - Καταγγελτικός το βράδυ
Διπλωματική γλώσσα και προσεκτικές αναφορές από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στους εκπροσώπους των G20 σε μία προσπάθεια να στείλει μήνυμα προς τους εταίρους και πιστωτές μας ότι το κόμμα του δεν έρχεται ως… οδοστρωτήρας να διαλύσει τα πάντα οδηγώντας τη χώρα εκτός ευρώ.

Ο κ. Τσίπρας πάντως ο οποίος μέχρι σήμερα έχει αποφύγει να μιλήσει με αριθμούς για το κυβερνητικό του πρόγραμμα, κάτι το οποίο έχουν ακολουθήσει πιστά και τα στελέχη που εκπροσωπούν τον ΣΥΡΙΖΑ στα τηλεοπτικά πάνελ, μιλώντας μπροστά τις κάμερες έδωσε διαβεβαιώσεις ότι η πολιτική του δεν οδηγεί τη χώρα εκτός των ευρωπαϊκών θεσμών αλλά στην έξοδο από την κρίση.

Η φράση «καταγγελία του μνημονίου» δεν ειπώθηκε ενώ στη συζήτηση που ακολούθησε κεκλεισμένων των θυρών, ο κ. Τσίπρας εξήγησε τη θέση του για την αντικατάσταση του μνημονίου από ένα «Εθνικό σχέδιο ανόρθωσης της οικονομίας» με την Κουμουνδούρου να διαρρέει αργότερα ότι «οι πρέσβεις έδειξαν να καταλαβαίνουν το πρόγραμμα μας για τη διακυβέρνηση της χώρας».


Είναι ενδεικτικό πάντως είναι ότι η Γερμανία που δεν εκπροσωπήθηκε από τον πρέσβη της, δια του διπλωματικού της ακολούθου απέφυγε κάθε ερώτηση ή παρατήρηση οικονομικού ενδιαφέροντος ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι απών ήταν και ο γάλλος πρέσβης όπως και των Ηνωμένων Πολιτειών και της Μ. Βρετανίας.

Αργότερα πάντως μιλώντας στην Ελευσίνα, ο κ. Τσίπρας επανήλθε στη φρασεολογία για την ακύρωση του μνημονίου λέγοντας μάλιστα ότι αυτό καθ’ αυτό το μνημόνιο μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στη δραχμή:

«Μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ εγγυάται τους μισθούς και τις συντάξεις του ελληνικού λαού. Γιατί θα τερματίσει αμέσως τη λιτότητα. Θα ακυρώσει το Μνημόνιο της ύφεσης. Αν μπορούσε να πετύχει το στόχο του, πράγματι το Μνημόνιο θα γύριζε την Ελλάδα στη δεκαετία του ’50. Στην εποχή της υποτιμημένης δραχμής.

Γιατί Μνημόνιο ίσον δραχμή. Και γι’ αυτό το λόμπι της δραχμής είναι το λόμπι του Μνημονίου. Είναι οι ίδιος κύκλος κερδοσκόπων που αποθησαυρίζουν σήμερα σε ευρώ και προσδοκούν τα κέρδη από τη χρεοκοπία του Μνημονίου και την επιστροφή στη δραχμή» είπε ο κ. Τσίπρας εξαπολύοντας σφοδρότατη επίθεση εναντίον του Αντώνη Σαμαρά τον οποίο κατηγόρησε ότι «ψαρεύει στα θολά νερά του διχασμού του ελληνικού λαού για να σώσει το μνημόνιο».
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ