2012-06-07 09:37:08
Φωτογραφία για «ΠΑΣΟΚ στην θέση του ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ»
Σε ομιλία της στη Νέα Σμύρνη, η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως θα είναι ο χώρος που θα γεννήσει ένα ΠΑΣΟΚ στην θέση του ΠΑΣΟΚ. «Δεν θα του χρεώσουμε το ότι θα μας οδηγήσει στην χρεοκοπία, αλλά του χρεώνουμε την ευθύνη του εφησυχασμού του λαού», είπε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενη στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, στους πρέσβεις του G20, ανέφερε ότι «ήταν ομιλία που θύμιζε Γιώργο Παπανδρέου και την οποία θα μπορούσαν να υπογράψουν οι κκ Σαμαράς και Βενιζέλος».

Παράλληλα σημείωσε πως καμία κυβέρνηση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπορεί να σώσει το λαό, ενώ ο κόσμος, τόνισε, πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι θα σωθεί με τα ίδια του τα χέρια.

«Ποτέ δεν θα υποστηρίξουμε ότι το ΚΚΕ θα σώσει τον λαό, αλλά ότι θα συμβάλλει ώστε αυτός να αποκτήσει συνείδηση της δύναμής του και να κατανοήσει την ουσία και τις αιτίες των προβλημάτων καθώς και τον χαρακτήρα της κρίσης», πρόσθεσε.


Υποστήριξε ότι η εκλογική ήττα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ εξαιτίας της αναμφισβήτητης οργής και δυσαρέσκειας του κόσμου, δεν σημαίνει ότι ηττήθηκε και η στρατηγική και πολιτική τους, ενώ τόνισε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε νέες αποφάσεις της ΕΕ που θα οδηγήσουν σε συγκέντρωση κρατών στον ισχυρό πυρήνα της και από εκεί και πέρα είτε θα οδηγήσουν σε έξωση σειρά χωρών είτε θα «φτιάξουν υπόγεια με πτωχευμένες χώρες με ευρώ ή χωρίς ευρώ».

Τέλος ανέφερε ότι «αν η άτακτη πτώχευση βαθύνει ο λαός θα πρέπει να εξασφαλίσει το ψωμί του με τα ίδια του τα χέρια και αυτά δεν γίνονται ούτε με πορείες στην Βουλή ούτε με υπομνήματα».
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ