2012-06-07 09:40:06
Φωτογραφία για Η Μέρκελ θέλει να πετάξει έξω από το ευρώ την Ελλάδα ,με παραδειγματικό τρόπο.
«Το Βερολίνο περιμένει την έξοδο της Ελλάδας για να ξεκινήσουν, στη συνέχεια, οι διάφορες προσπάθειες στήριξης του ευρώ» αναφέρει η ιταλική εφημερίδα «Ιλ Μεσατζέρο»  σε δημοσίευμα που   αναδημοσιεύει το star.gr ,στο οποίο κάνει λόγο για γερμανικό σχέδιο για την έξοδο της χώρας μας από το κοινό νόμισμα.

«Η έξοδος της Ελλάδας θα λειτουργούσε στα γερμανικά σχέδια ως προειδοποίηση προς μη ενάρετες χώρες, σαν την Ιταλία» αναφέρει χαρακτηριστικά η ιταλική εφημερίδα αναφέροντας ότι η κυβέρνηση Μόντι θεωρεί ένα τέτοιο σενάριο ως εφιάλτη και ήδη ετοιμάζει με το Παρίσι γαλλοϊταλικό άξονα στήριξης της χώρας μας.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός και ο Γάλλος πρόεδρος θα συναντηθούν την επόμενη Πέμπτη 14 Ιουνίου, λίγες ημέρες πριν τις ελληνικές εκλογές και, όπως τονίζει η «Ιλ Μεσατζέρο», η συνάντηση αυτή δεν είναι τυχαία: «Η Ρώμη ετοιμάζει άξονα με το Παρίσι για να στηρίξει την Αθήνα».

Μάλιστα, η ιταλική εφημερίδα σημειώνει ότι οι ηγέτες Ιταλίας και Γαλλίας θα ζητήσουν και τη συμμετοχή της Βρετανίας σε αυτή την κοινή γραμμή «ώστε το Βερολίνο να νιώσει όλο και πιο έντονα ότι οδεύει προς ουσιαστική απομόνωση».
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ