2012-06-07 09:49:20
Φωτογραφία για Υπέρ μιας Ευρώπης δύο ταχυτήτων η Μέρκελ
Υπέρ μιας Ευρώπης δύο ταχυτήτων στην πορεία προς την πολιτική ένωση τάσσεται η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ.

«Με το ευρώ έχουμε ήδη ντε φάκτο μια Ευρώπη των διαφορετικών ταχυτήτων», ανέφερε σε συνέντευξή της στο ARD, εκτιμώντας ότι η τάση αυτή θα ενισχυθεί, καθώς «τα μέλη μιας νομισματικής ένωσης είναι υποχρεωμένα να έλθουν πιο κοντά».

«Θα πρέπει να είμαστε ανοιχτοί και να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους να συμμετάσχουν. Αλλά δεν επιτρέπεται να μείνουμε για το λόγο αυτό στάσιμοι, επειδή ο ένας ή ο άλλος δεν θα θέλει ακόμη να συμβαδίσει μαζί μας», επισήμανε.

Η Γερμανίδα καγκελάριος αναμένεται να παρουσιάσει στην επικείμενη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, στις 28-29 Ιουνίου, σχέδιο εργασίας για την πολιτική ένωση της ΕΕ.

Όπως διευκρίνισε, το σχέδιο θα προβλέπει «περισσότερη Ευρώπη»: «Δεν χρειαζόμαστε μόνο μια νομισματική ένωση, αλλά και μια δημοσιονομική ένωση, δηλαδή περισσότερη κοινή δημοσιονομική πολιτική».

Κυρίως, όμως, απαιτείται μια πολιτική ένωση, τόνισε, υποστηρίζοντας ότι «στη συνέχεια θα πρέπει βαθμιαία να εκχωρήσουμε αρμοδιότητες και ελεγκτικές δυνατότητες στην Ευρώπη».

Κατέβασε πάντως τον πήχη των προσδοκιών για την επόμενη σύνοδο κορυφής, σημειώνοντας πως δεν πιστεύει ότι θα προκύψει κάποια «μεγάλη επιτυχία».

Deutsche Welle.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μπαμπέσης ο Σαμαράς
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
"Μπαμπέσης ο Σαμαράς"
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ