2018-10-02 09:06:52
Φωτογραφία για Η fake πρωτοβάθμια υγεία και τα 5,5 εκατ. ευρώ από το ΠΔΕ
Σημαντική ένεση ρευστότητας 5,5 εκατομμυρίων ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπ. Υγείας για έργα και εξοπλισμούς σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείαςσε όλη την Ελλάδα ανακοινώθηκαν από το Υπ. Ανάπτυξης μετά από σχετική έγκριση. Το ζητούμενο είναι όμως πόσο θα γίνουν αισθητές οι παρεμβάσεις αυτές στην πράξη και πότε θα δει ο πολίτης τις πολυπόθητες μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα βελτίωναν την καθημερινότητά του!

Γεωργία Σκιτζή - HealthWeb

Μεταρρυθμίσεις στην υγεία που έπρεπε να είχαν γίνει χθες, όπως η Αξιολόγηση της Ιατρικής Τεχνολογίας, τα Θεραπευτικά Πρωτόκολλα, η πραγματική μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η οποία μετατρέπεται σε φιάσκο λόγω της έλλειψης κονδυλίων για να δεχθούν οι νέοι γιατροί να συμμετέχουν στο εγχείρημα, έχουν βαλτώσει για τα καλά.

Το υπ. Υγείας ακολουθεί το εξής παράδοξο: διαφημίζει την πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας τη στιγμή που δεν υπάρχουν γιατροί να τη στελεχώσουν. Προετοιμάζει το θεσμό του Οικογενειακού Γιατρού «βαφτίζοντας» τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας σε τέτοιους, χωρίς διοικητική ή άλλη υποστήριξη. Ιδρύει ΤΟΜΥ χωρίς κτίρια, χωρίς γιατρούς, χωρίς αξιοπρεπείς συμβάσεις με επαγγελματίες ιδιώτες. Και διερωτάται κανείς: Μπορεί να οργανωθεί σοβαρή πρωτοβάθμια Υγεία με ημερομηνία λήξης το πέρας του ΕΣΠΑ;
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ