2018-10-02 21:53:27
Φωτογραφία για Η δύναμη μιας ανθοδέσμης
H Flower Power είναι μια κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση που διαθέτει «ένα μικρό κτήμα με μεγάλο όραμα» στην περιοχή του Μαραθώνος και έχει ως «όπλο» της, την καλλιέργεια λουλουδιών για την ένταξη ΑΜΕΑ

Ανάμεσα στα 8 καταστήματα που θα φιλοξενηθούν στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης θα βρίσκεται και ένα διαφορετικό ανθοπωλείο – ένα ανθοπωλείο που στηρίζεται σε μια ξεχωριστή πρωτοβουλία μέσα από τη ίδρυση και την λειτουργία μιας κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης. Πρόκειται για την Flower Power που διαθέτει στην ευρύτερη περιοχή του Μαραθώνος «ένα μικρό κτήμα με μεγάλο όραμα», από το οποίο θα αντλεί την παραγωγή της σε λουλούδια. Αν και η πρώτη συγκομιδή του κτήματος θέλει ακόμη κοντά στις 100 ημέρες, εν τούτοις τα στελέχη της ΚοινΣΕπ θα είναι εκεί και θα επιδιώκουν σε αυτό το μεταβατικό στάδιο να μεταδίδουν το θετικό μήνυμα του εγχειρήματος.

Η Flower Power είναι μια από τις φιλοξενούμενες κοινωνικές επιχειρήσεις που βρήκαν στέγη στο εγχείρημα της τοπικής/ κοινοτικής ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων με διαχειριστή την έμπειρη ομάδα στελεχών του Impact Hub Athens.


Στο site της επιχείρησης Flower Power διαβάζουμε: «Θέλουμε το αυτονόητο σε μία προηγμένη κοινωνία: Τα άτομα με αναπηρία να έχουν ισότιμη πρόσβαση σε ευκαιρίες εκπαίδευσης και εργασίας, να έχουν τις ίδιες δυνατότητες προσωπικής εξέλιξης και αυτόνομης διαβίωσης.

Η μόνη λύση είναι η συμμετοχή. Τα λουλούδια μάς αφυπνίζουν στην ομορφιά της φύσης και της διαφορετικότητας. Για μας αποτελούν ένα εργαλείο για την ένταξη ευάλωτων ανθρώπων στην κοινωνία.

Τα άτομα με αναπηρία έχουν μοναδικές δεξιότητες και ικανότητες. Μπορούν να αποδώσουν σε έναν εργασιακό χώρο και να δημιουργήσουν αξία όπως κάθε άνθρωπος αρκεί να υπάρχει το σωστό πλαίσιο.

Για να αλλάξουμε ιδέες πρέπει να αλλάξουμε τις πράξεις μας.

Αγοράζοντας ένα μπουκέτο από το Flower Power στηρίζετε μία θέση εργασίας ενός ανθρώπου. Τον βοηθάτε να συμμετέχει ισότιμα στην κοινωνία.

Αγοράζοντας ένα μπουκέτο λουλούδια στέλνετε το μήνυμα ότι πρέπει να ξαναβρούμε έναν πιο φυσιολογικό τρόπο ζωής σε ισορροπία με τη φύση και τους συνανθρώπους μας».

Από το site μαθαίνουμε για το εγχείρημα: «Είμαστε μια Kοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Ένταξης που μέσα από την καλλιέργεια, παραγωγή και διανομή ελληνικών φυτών και λουλουδιών υπερασπιζόμαστε την ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία.

Επιλέγουμε την ανθοκομία ως μέσο ένταξης των ατόμων με αναπηρία γιατί η ενασχόληση με τα φυτά επιδρά θεραπευτικά στη σωματική και ψυχική υγεία.

Αφετηρία για τη δράση μας τα στερεότυπα, η περιθωριοποίηση των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία μας.

Επιδιώκουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι η ενσωμάτωση γίνεται μόνο στην πράξη. Όταν τα άτομα με αναπηρία, εντάσσονται σε παραγωγικές δραστηριότητες, τότε δημιουργούν αξία και ποιοτικά προϊόντα, αποκτούν δεξιότητες και έχουν καλύτερη υγεία και ψυχολογία.

Η Υποστηριζόμενη Εργασία αποτελεί μία νέα προσέγγιση στην ενσωμάτωση ατόμων με αναπηρία. Επιτυγχάνει την ένταξη στο εργασιακό περιβάλλον δημιουργώντας προϋποθέσεις ώστε τα άτομα με αναπηρία να ζήσουν».
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ