2018-10-03 09:37:15
Φωτογραφία για «Φρένο» από τους οπτικούς στη νέα διαδικασία του ΕΟΠΥΥ για τα γυαλιά όρασης
ΓΙAΝΝΗΣ ΔΕΒΕΤΖΟΓΛΟΥ - reader.gr

Ακόμη μία τομή του υπουργείου Υγείας φέρεται να μην μπορεί να εφαρμοστεί, καθώς οι οπτικοί αντιδρούν στο νέο σύστημα χορήγησης γυαλιών οράσεως του ΕΟΠΥΥ, η ισχύ του οποίου ξεκίνησε χθες. 

Η Πανελλήνια Ένωση Οπτικών και Οπτομετρών σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι η νέα διαδικασία οδηγεί σε δεινή οικονομική κατάσταση τα οπτικά καταστήματα και καλεί τους πολίτες «να δείξουν κατανόηση και αλληλεγγύη απέναντι σε έναν κλάδο, ο οποίος προστατεύει την δημόσια υγεία». Προσθέτει ότι το υπουργείο Υγείας και η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ συνεχίζουν να τελούν σε «σύγχυση και να ταλαιπωρούν επαγγελματίες και καταναλωτές». Αναφέρει επίσης, ότι ο ΕΟΠΥΥ χρωστά ληξιπρόθεσμα από το 2011, καθυστερεί να πληρώσει και δεν προηγήθηκε διάλογος.

Σύμφωνα όμως με στελέχη του ΕΟΠΥΥ, έχουν γίνει παρεμβάσεις και δράσεις, οι οποίες διασφαλίζουν ότι η νέα διαδικασία δεν δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία των οπτικών καταστημάτων. Αναφέρουν ενδεικτικά ότι ο προϋπολογισμός για τη συγκεκριμένη κατηγορία αποζημίωσης ανέρχεται σε 50 εκατ. ευρώ (ποσό που δεν παράγει clawback) και προσθέτουν ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν παράγει ληξιπρόθεσμες οφειλές και ο χρόνος αποπληρωμής των παρόχων του Οργανισμού είναι μόλις στις 60 ημέρες.


Με τη νέα διαδικασία, εκτός από την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, οι οποίοι δεν θα προπληρώνουν μια σημαντική δαπάνη και δεν θα συνωστίζονται στις ΠΕΔΙ, ο ΕΟΠΥΥ επιτυγχάνει ουσιαστικό έλεγχο των δαπανών του και των παρεχόμενων υπηρεσιών, υποστηρίζουν τα στελέχη του Οργανισμού.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ