2012-06-07 11:40:05
Φωτογραφία για Ο Κάμερον στο Βερολίνο
Η γερμανίδα καγκελάριος «δεν μπορεί να δράσει μόνη της» για την επίλυση της κρίσης στην Ευρωζώνη, δήλωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον, τονίζοντας ότι δεν θα πρέπει να πέσει επάνω της όλη η ευθύνη για την οικονομική κρίση.

Ο βρετανός πρωθυπουργός συναντάται σήμερα με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

«Δεν πιστεύω ότι θα πρέπει να ξεχωρίσουμε έναν ηγέτη της Ευρωζώνης και να ρίξουμε όλη την ευθύνη επάνω του. Υπάρχει μια ολόκληρη σειρά από βήματα που πρέπει να γίνουν» είπε μιλώντας στο Όσλο, προτού αναχωρήσει για το Βερολίνο.

Ο βρετανός πρωθυπουργός υποβάθμισε τις πληροφορίες για διαφωνίες με τη γερμανίδα καγκελάριο στον τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης, λέγοντας ότι «όλοι οι ηγέτες της Ευρωζώνης κατανοούν την επείγουσα ανάγκη» αντιμετώπισης των προβλημάτων.

Επειτα από συνομιλίες που είχε με τον νορβηγό πρωθυπουργό, Γιανς Στόλτενμπεργκ, ο Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι «η ταχύτητα είναι κρίσιμη» για την αντιμετώπιση της κρίσης.


«Κάθε μέρα που οι ευρωπαϊκές οικονομίες παραμένουν στάσιμες, είναι ημέρες όπου ευκαιρίες χάνονται, ο πλούτος χάνεται, δουλειές μπορούν να χαθούν, επομένως πρέπει να κινηθούν οι οικονομίες» πρόσθεσε μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν από την αναχώρησή του για το Βερολίνο.

«Η κρίση στην Ευρωζώνη αποτελεί ξεκάθαρα τη μεγαλύτερη απειλή στην παγκόσμια οικονομία, είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Φυσικά οι Αμερικανοί ανησυχούν γι' αυτή, αλλά η βρετανική οικονομία είναι έξι φορές περισσότερο εκτεθειμένη στην Ευρωζώνη από ό,τι η αμερικανική οικονομία» τόνισε.

«Είναι στο συμφέρον μας να βοηθήσουμε την Ευρωζώνη να λάβει τη σωστή απόφαση» πρόσθεσε.
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ