2018-10-03 13:34:47
Φωτογραφία για Τέλος στη θητεία 4.000 εργαζόμενων στα νοσοκομεία με σύμβαση ΟΑΕΔ - Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα
Οι συμβάσεις των 2.850 λήγουν τον Φεβρουάριο και των υπολοίπων τον Σεπτέμβριο του ερχόμενου έτους.

Λήγουν, από τις αρχές του 2019, οι συμβάσεις 4.000 εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία με συμβάσεις του ΟΑΕΔ.

Οι συμβάσεις των 2.850 λήγουν τον Φεβρουάριο και των υπολοίπων τον Σεπτέμβριο του ερχόμενου έτους.

Οι συμβασιούχοι μέσω ΟΑΕΔ αποτελούν την πολυπληθέστερη ομάδα συμβασιούχων στα νοσοκομεία. Πρόκειται για νοσηλευτικό προσωπικό, τραυματιοφορείς και διοικητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι καλύπτουν συχνά βασικές ανάγκες.

ΙΑΤRONET

Πριν από έναν μήνα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας άφησε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ανοικτό το ενδεχόμενο να απολυθούν ή να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους.

Οι εργαζόμενοι θεωρούν πως πρόκειται για προεκλογική τοποθέτηση, με την οποία θα παραταθεί το ενδεχόμενο της “ομηρίας”, αλλά και της απόλυσης.


Εκπρόσωποι Σωματείων εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τρίτης συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ στον Άλιμο. Ζήτησαν να μην απολυθεί κανείς και να μονιμοποιηθούν όλοι οι ελαστικά εργαζόμενοι.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της διοίκησης του ΟΑΕΔ, οι εκπρόσωποι των Σωματείων απαίτησαν να μην απολυθεί κανείς συμβασιούχους, να μονιμοποιηθούν και να έχουν πλήρη ασφαλιστικά, εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα.

Επισήμαναν ότι η χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων είναι υποχρέωση του κράτους και κάλεσαν το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού να πάρει πολιτική απόφαση στήριξης των εργαζομένων και να ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση.

Η διοίκηση του Οργανισμού απέρριψε τα αιτήματα των σωματείων, αρνήθηκε ακόμη και να παρέμβει σε περιπτώσεις όπου οι συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ έχουν λιγότερα δικαιώματα από τους μόνιμους συναδέλφους τους, όπως στις γονικές άδειες), δηλώνοντας... αναρμόδια!

Παιγνίδι

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι η κυβέρνηση κάνει παιγνίδι εφησυχασμού, ενώ η διοίκηση του Οργανισμού ανέφερε ότι δεν έχει γίνει καμία συζήτηση με το υπουργείο ούτε για παράταση των συμβάσεων, ούτε για νέο πρόγραμμα.

“Παίζουν και με τη Δημόσια Υγεία και με τη ζωή των 4.000 συμβασιούχων του ΟΑΕΔ, όπως ακριβώς κάνουν και με τους ελαστικά εργαζόμενους στην καθαριότητα, τους επικουρικούς”, σχολιάζει ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” Ηλίας Σιώρας.

Σύμφωνα με τον κ. Σιώρα, επιβεβαιώνεται έτσι ο στόχος τους για διαιώνιση και διεύρυνση του ποσοστού των ελαστικά εργαζόμενων, για αναζήτηση πηγών χρηματοδότησης της δημόσιας Υγείας πέραν του κρατικού προϋπολογισμού” Δημ.Κ.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ