2018-10-03 13:37:09
Φωτογραφία για Τι αλλαγές φέρνει ο νέος προϋπολογισμός του 2019 στις προσλήψεις στο ΕΣΥ!
Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Αλλαγές στις προσλήψεις στο ΕΣΥ φέρνει ο νέος προϋπολογισμός, το προσχέδιο του οποίου δημοσιοποιήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών.

Αλλάζει το τοπίο των προσλήψεων στο χώρο της υγείας. Από το προσχέδιο του προϋπολογισμού προκύπτει ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να προχωρήσει σε προσλήψεις στον τομέα της Υγείας αφού σημειώνεται χαρακτηριστικά στο προσχέδιο ότι θα υπάρξει: «η εφαρμογή κανόνα προσλήψεων-αποχωρήσεων 1:1 στο σύνολο της Γενικής Κυβέρνησης, η οποία θα επιταχύνει την κάλυψη των κενών που παρατηρούνται σε διάφορους κρίσιμους τομείς για τη λειτουργία του κράτους, όπως π.χ. η παιδεία και η υγεία«.

Μάλιστα με βάση τις πληροφορίες του HealthReport.gr οι πρώτες προσλήψεις θα επιταχυνθούν ώστε όλες οι διαδικασίες να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις εκλογές. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Μόνιμες εξπρές προσλήψεις στο ΕΣΥ μέχρι τις εκλογές! Τι σχεδιάζει το υπ.Υγείας»


Πάντως εάν εφαρμοσθεί ο νέος κανόνας με αντιστοιχία μία αποχώρηση μία πρόσληψη, το ΕΣΥ αναμένεται να πάρει ανάσα.

Εξάλλουτο 2010 με την αρχή των μνημονίων είχε επιβληθεί το πάγωμα των προσλήψεων εργαζομένων στον δημόσιο, γεγονός που ανέκοψε τη σταθερή αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού που απασχολείται στην υγειονομική περίθαλψη.

Λίγα χρόνια αργότερα η αναλογία άλλαξε η αντιστοιχία ήταν μία πρόσληψη ανά 5 αποχωρήσεις (συνταξιοδοτήσεις) στο ΕΣΥ, ενώ στην πράξη είχε μετατραπεί μία πρόσληψη για 10 αποχωρήσεις και αυτή με επικουρικό προσωπικό.

Σύμφωνα με τις επίσημες καταγραφές την τελευταία τριετία έχουμε μείωση κατά 15% του προσωπικού́ που απασχολείται στα δημόσια νοσοκομεία. Γι αυτό άλλωστε η αναλογία νοσηλευτικού προσωπικού προς τον πληθυσμό είναι μακράν η χαμηλότερη στην ΕΕ (3,2 έναντι 8,4 ανά 1 000 κατοίκους- έρευνα Ευρωπαϊκής Επιτροπής 2017).
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ