2018-10-04 00:42:12
Φωτογραφία για Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών στηρίζει τις κινητοποιήσεις των ιατρών του Δημοσίου Τομέα
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΣΠ

Αρ. Πρωτ.: 6260/3-10-2018

Θέμα: «Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών στηρίζει τις κινητοποιήσεις των ιατρών του Δημοσίου Τομέα»

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών στηρίζει τις κινητοποιήσεις που έχουν προκηρυχθεί:

Από την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) για 24ωρη απεργία στις 5/10. Την ίδια ημέρα θα συζητηθεί στο ΣτΕ η τριτανακοπή με κυρίαρχο αίτημα των Νοσοκομειακών ιατρών για άμεση επαναφορά των μισθών, την κατάργηση των δημοσιονομικών περικοπών και άμεση καταβολή των αναδρομικών από το 2012 έως σήμερα.

Από την ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ) για 48ωρη Πανελλαδική απεργία στις 4 & 5/10/2018 με τα κάτωθι αιτήματα:

Την υπεράσπιση της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ζητάμε την αναβάθμιση των ΚΥ με προσλήψεις ειδικευμένων γιατρών και πλήρη λειτουργία των εργαστηρίων. Ζητάμε τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας στα Κ.Υ.


Την πλήρη Επιστημονική, Μισθολογική και Εργασιακή εξομοίωση των γιατρών ΠΑΑ με τους γιατρούς του ΕΣΥ των Νοσοκομείων (Πρωινό ωράριο, συμμετοχή στη λειτουργία των Νοσοκομείων κλπ).

Την κατάργηση της εκβιαστικής και παράνομης μετατροπής των συναδέλφων ΠΑΑ (Γενικής Ιατρικής, Παθολογίας και Παιδιατρικής) σε οικογενειακούς γιατρούς.

Την ανανέωση των συμβάσεων των Επικουρικών Ιατρών και την κάλυψη όλων των αναγκών της ΠΦΥ με αντίστοιχες ειδικότητες και την κάλυψη των Κ.Υ.

ΟΧΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – Καμία απόλυση συναδέλφων (τέλος του 2018 με το Νόμο Ξανθού)

Την κατάργηση της εγκυκλίου που προβλέπει την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των ΚΥ, που δεν εφημερεύουν μέχρι τις 21:00.

Εφαρμογή της απόφασης του Στ Ε (μισθολόγιο) και στους Π.Α.Α. των Κ.Υ.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών

Η Πρόεδρος          Ο Αντιπρόεδρος        Ο Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου Γεώργιος Σκρουμπής Γεώργιος Πατριαρχέας
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ