2018-10-04 12:47:41
Φωτογραφία για ΤΕΙ Σερρών: Καταγγελίες για τον «καθηγητή Φακελάκη με το περουκίνι» - Δώσε λεφτά ή δείξε στήθος - Βίντεο
Πρώην φοιτήτρια του ΤΕΙ Σερρών περιγράφει την περιπέτειά της με τον καθηγητή. Ο "Φακελάκης" με το περουκίνι έστελνε μηνύματα στις φοιτήτριές του μέσω Facebook και ωθούσε τους φοιτητές σε φροντιστήριο

"Κοινό μυστικό" φαίνεται πως ήταν στους γονείς και τους φοιτητές του ΤΕΙ Σερρών η δράση του καθηγητή του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος συνελήφθη, καθώς ζητούσε φακελάκι ή ακόμη και σεξουαλικά ανταλλάγματα για να τους περάσει στα μαθήματα. Την ίδια ώρα, οι καταγγελίες εναντίον του πληθαίνουν μιας και ανοίγουν τα στόματα σιγά σιγά.

Την περιπέτεια που έζησε σαν φοιτήτρια με τον καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών που χρηματιζόταν για να περάσει τους φοιτητές περιγράφει στο «Καλημέρα Ελλάδα» μία κοπέλα, που αποφοίτησε πριν από περίπου τέσσερα χρόνια.

Όπως είπε η γυναίκα, που κράτησε την ανωνυμία της, για ευνόητους λόγους, την ίδια την είχε προσεγγίσει το επίμαχο φροντιστήριο, με το οποίο «έκανε τις δουλειές» ο κατηγορούμενος καθηγητής, μέσω Facebook. Στο μήνυμα που είχε λάβει γινόταν σαφές ότι, αν γραφόταν στο φροντιστήριο, θα περνούσε στο μάθημα του καθηγητή. «Μου είχαν ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι η επιτυχία ήταν σίγουρη», είπε και συμπλήρωσε πως, «ούτε θυμάμαι πόσες φορές με είχε κόψει στο μάθημα».

Το ποσό που πλήρωσε εκείνη για να περάσει το εν λόγω μάθημα ήταν 300 ευρώ και ερωτηθείσα γιατί δεν έκανε καταγγελία, απάντησε πως «τότε αυτό που με ενδιέφερε ήταν να πάρω το πτυχίο μου».

«Ήξερα ότι δε θα γινόταν κάτι αν πήγαινα μόνη μου», είπε, επιβεβαιώνοντας τις μαρτυρίες που θέλουν τους φοιτητές να μη μιλούσαν εξαιτίας του φόβου τους μήπως χάσουν μαθήματα ή πτυχίο από την καταγγελία, αλλά και τους καθηγητές που λένε πως ποτέ δεν προχωρούσε η υπόθεση νομικά, λόγω του ότι δεν γίνονταν καταγγελίες. Ωστόσο, όπως δήλωσε η κοπέλα ερωτηθείσα σχετικά, «τώρα σκέφτομαι να πάω στις Αρχές».

Η πρώην φοιτήτρια επιβεβαίωσε ότι και η ίδια είχε ακούσει για σεξουαλικές παρενοχλήσεις από μέρους του καθηγητή, όπως αυτήν που έκανε μία φοιτήτρια στο δελτίο του ΑΝΤ1.

Σχετικά με το κατά πόσο το ζήτημα ήταν γνωστό στους υπόλοιπους καθηγητές, η μάρτυρας σημείωσε ότι ήξεραν τι συμβαίνει και συμπλήρωσε ότι, «όταν το λέγαμε στους καθηγητές, μας έλεγαν ότι δεν μπορούμε να κάνουμε ‘πλάτες’», καθώς και ότι «χωρίς επώνυμη καταγγελία δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι». Τέλος, επιβεβαίωσε ότι, «ακουγόταν πως είχε σχέσεις με κάποιον πολιτικό».

Ο 49χρονος καθηγητής, που δίδασκε Στατιστική, είχε γίνει ο εφιάλτης των νεαρών φοιτητριών

"Μου είχαν πει ότι, αν πάω και δείξω λίγο στήθος, θα περάσω το μάθημα! Εγώ δεν υπήρχε περίπτωση να κάνω κάτι τέτοιο" αναφέρει μια άλλη φοιτήτρια, η οποία έπιασε δουλειά για να βρει τα 2.250 ευρώ που απαιτούνταν για να περάσει τα μαθήματά του.

Ο εν λόγω εκπαιδευτικός φέρεται να ήταν εδώ και χρόνια γνωστός για τις μεθόδους του, καθώς είχε κατηγορηθεί για εκβιασμό και το 2004. Τότε μάλιστα είχαν γίνει έντονες διαμαρτυρίες έξω από το ΤΕΙ με τους φοιτητές να αποκλείσουν την είσοδο και να ζητούν από τη διοίκηση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα κατά του καθηγητή. Εκείνη την περίοδο, ο συλληφθείς είχε μιλήσει μπροστά στις κάμερες.

Οι αντιδράσεις για την εν λόγω καθηγητή είχαν γίνει αισθητές στην τοπική κοινωνία και πριν τρία χρόνια. Σε βίντεο που μεταδόθηκε από την τηλεοπτική εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου φαίνονται φοιτητές να τον αποδοκιμάζουν έντονα κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας.

"Μου είπε να πάμε για ποτό και βλέπουμε για τα μαθήματα"

"Με κάλεσε στο γραφείο του, μου είπε πως θα πρέπει να περάσουμε ένα βράδυ μαζί. Μου πρότεινε αν ήθελα να πάμε για ένα ποτό πρώτα και μετά βλέπουμε, είπε, τι θα γίνει με το μάθημα», ήταν μαρτυρία φοιτήτριας που μίλησε στον ΑΝΤ1. «Για να περάσω 4 μαθήματα του έδωσα 1.000 ευρώ. Ζητούσε 250 ευρώ το κάθε μάθημα για να βάλει βαθμό», κατήγγειλε άλλος φοιτητής.
news247 
eglimatikotita
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ