2018-10-05 12:52:18
Φωτογραφία για Ο φιλάνθρωπος απατεώνας, το χρηματοκιβώτιο με τις εφημερίδες και ο τραγουδιστής
Ακόμα μία καλοσχεδιασμένη απάτη αποκάλυψαν τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, με τη σύλληψη ενός άνδρα 61 ετών και μίας 39χρονης από την

Κένυα. Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, μέχρι τώρα έχουν διαπιστωθεί δύο περιστατικά απάτης με λεία 135.000 ευρώ. Θύματά του μία 70χρονη γυναίκα και ένας πασίγνωστος λαϊκός τραγουδιστής.

Ο απατεώνας προσέγγιζε ανθρώπους, που γνώριζε ότι το αδύνατο σημείο τους ήταν η φιλανθρωπική δράση τους. Έτσι έκανε και με τον τραγουδιστή, στον οποίο παρέδωσε ένα χρηματοκιβώτιο με τις οικονομίες μίας ζωής, όπως του είπε, για να το φυλάξει και αργότερα μαζί να κάνουν μία δωρεά σε κάποιο ίδρυμα.

Όταν ο καλλιτέχνης αναρωτήθηκε γιατί κρατά εκείνος το χρηματοκιβώτιο, ο "φιλάνθρωπος" του παρέδωσε και δεύτερο και μάλιστα μπροστά του πρόσθεσε μία δεσμίδα.

Αργότερα, τον έπεισε να προχωρήσει στην επένδυση εξήντα χιλιάδων ευρώ, με την εγγύηση πως εάν κάτι πήγαινε στραβά να κρατούσε τα χρήματα από το χρηματοκιβώτιο. Όταν ο φιλάνθρωπος-επενδυτής εξαφανίστηκε ο τραγουδιστής ανακάλυψε ότι το... κουτί ήταν γεμάτο με εφημερίδες κομμένες σε σχήμα χαρτονομισμάτων, σε δεσμίδες.


Με τον ίδιο τρόπο εξαπάτησε και μία 70χρονη, από την οποία απέσπασε 75.000 ευρώ. Οι αστυνομικοί συνδύασαν τα στοιχεία, κατέληξαν στα ίδια πρόσωπα και την Τετάρτη εισέβαλαν στο σπίτι του 61χρονου στη Νέα Σμύρνη.

Ο απατεώνας τους πέρασε για μπράβους και όχι για αστυνομικούς, κάτι που τους κάνει να υποπτεύονται ότι πρόσφατα έχει εξαπατήσει και άλλο πρόσωπο.

Στην κατοχή τους καθώς και από την κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των -108.700- ευρώ, δύο χρηματοκιβώτια, ένας χαρτοφύλακας και πλήθος αποκομμάτων εφημερίδων σε δεσμίδες, σχήματος και μεγέθους χαρτονομισμάτων. Επίσης κατασχέθηκε και ένα αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς και δύο κινητά τηλέφωνα.

Ο απατεώνας είναι σεσημασμένος από το 1978 για περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών, απάτες, πλαστογραφία, παράνομη οπλοφορία, απόδραση κρατουμένου και ασελγείς πράξεις.

Μαζί του συνέλαβαν και μία 39χρονη από την Κένυα, η οποία κατηγορείται ως άμεσος συνεργός.

Μανώλης Ασαριώτης
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ώρα ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ώρα ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ