2018-10-05 19:05:08
Φωτογραφία για MEGA πλειστηριασμός: COSMOTE και NETFLIX οι πρώτοι μνηστήρες;
Το σοβαρό ενδεχόμενο συμμετοχής της συνδρομητικής τηλεόρασης της Cosmote αλλά και του Netflix στον πλειστηριασμό των περιουσιακών στοιχείων του Mega βρίσκεται προς αξιολόγηση από τους τραπεζίτες. Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει εκδηλωθεί σχετικό ενδιαφέρον, οι καλά γνωρίζοντες την πιάτσα δεν αποκλείουν είτε και οι δύο είτε μόνο η Cosmote TV να εισέλθουν στο παιχνίδι της διεκδίκησης τόσο του σήματος όσο και της βιβλιοθήκης του Mega. 

Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια ο ισχυρός άνδρας του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ έχει ρίξει σημαντικό βάρος στην ενίσχυση της συνδρομητικής τηλεόρασης, επενδύοντας σε ποιοτικό πρόγραμμα. Με δεδομένα τα ποσοστά τηλεθέασης που προσήλκυε το Mega, από την περίοδο που άρχισε να υπολειτουργεί μέχρι και σήμερα, μόνο αδιάφορο δεν είναι ως project. Απεναντίας, ο κ. Τσαμάζ, που δείχνει να γνωρίζει καλά και τον χώρο της τηλεόρασης, έχει κάθε λόγο να επενδύσει σ’ ένα κανάλι το οποίο απέδειξε ότι διαθέτει φανατικό κοινό. Στην περίπτωση αυτή, το Mega θα συνέχιζε κανονικά (χωρίς ενημερωτικό κομμάτι) τη λειτουργία του μέσα από την πλατφόρμα της Cosmote TV.  Αντίστοιχη είναι η πρόκληση και για τη Netflix, που έχει μπει δυναμικά στην αγορά, κερδίζοντας, εκτός από τις καλές κριτικές, και αρκετούς (ήδη) συνδρομητές. 


Για τις τράπεζες, λοιπόν, το φημολογούμενο ενδιαφέρον των δύο αυτών παικτών θα ήταν «θείο δώρο», αφού εκ των πραγμάτων θα δημιουργούσε νέα δεδομένα στον πλειστηριασμό. Σε μια τέτοια περίπτωση, κατά πάσα πιθανότητα η εκτίμηση της Grant Thornton, σε σχέση με την αποτίμηση του σήματος και της βιβλιοθήκης του Mega, έχει υποεκτιμηθεί, αφού το τίμημα θα ξεπερνούσε κατά πολύ τα 19 εκατ. ευρώ.

Parapolitika.gr

http://www.tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ