2018-10-06 00:07:18
Φωτογραφία για Το Χρηματιστήριο της Τζαμάικα «νικά» τη Wall Street
Το πιο θεαματικό χρηματιστηριακό ράλι δεν συμβαίνει στη Wall Street αλλά στην Τζαμάικα, όπου οι μετοχές σημειώνουν θεαματικά κέρδη 233% την τελευταία πενταετία.

Το μικρό χρηματιστήριο της Καραϊβικής δεν γνωρίζει από δύσκολες χρηματιστηριακές ημέρες: από την αρχή του χρόνου, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 19% σε όρους δολαρίου. Σε βάθος πέντε ετών, έχει καταγράψει τριπλάσια κέρδη από τη δεύτερη σε αποδόσεις αγορά, το χρηματιστήριο του Βιετνάμ που σημειώνει ράλι 86% το ίδιο διάστημα.

Η κυβέρνηση της Τζαμάικα στοχεύει σε ανάπτυξη 5% ετησίως έως το 2020, καθώς συρρέουν δισεκατομμύρια δολάρια στη χώρα σε μορφή επενδύσεων.  «Για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες το κράτος δεν έχει δανειστεί υπέρογκα ποσά από την τοπική αγορά και η κεντρική τράπεζα έχει εκδώσει τίτλους σε ιστορικά χαμηλές αποδόσεις», σχολιάζει η Μαριάν Ρος της Sterling Asset Management. «Το χρηματιστήριο είναι μόνο το αποθετήριο της ρευστότητας», συμπληρώνει.

Εάν χαλαρώσουν δε οι κανονισμοί που διέπουν τα συνταξιοδοτικά κεφάλαια, ακόμη περισσότερες επενδύσεις αναμένεται να εισρεύσουν στη νησιωτική χώρα. Για το 2018, ο ρυθμός ανάπτυξης αναμένεται να διαμορφωθεί στο 2%. Για πολλά χρόνια, η Τζαμάικα παρουσίαζε ασθενικούς ανάπτυξης με το δημόσιο χρέος να αγγίζει το 100% του ΑΕΠ.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ