2018-10-06 14:28:40
Φωτογραφία για Τουρίστες κολυμπούν και φωτογραφίζονται πλάι σε θαλάσσια λιοντάρια
Σε ένα σύμπλεγμα νησιών, λίγα μίλια μακριά από την ακτή της πρωτεύουσας του Περού, συρρέουν οι τουρίστες προκειμένου να έχουν την μοναδική ευκαιρία να κολυμπήσουν πλάι πλάι με τα θαλάσσια λιοντάρια που ζουν εκεί και να φωτογραφηθούν μαζί τους.

Τα 39 βραχώδη νησιά κοντά στη Λίμα φιλοξενούν έναν άφθονο αριθμό θαλάσσιων λιονταριών που κάνουν μπάνιο παρέα με τα άφθονα ψάρια που ζουν στα κρύα νερά του ρεύματος Χούμπολτ.

Ωστόσο, οι ακτιβιστές προειδοποιούν ότι ο οικολογικός αυτός τουρισμός μπορεί να είναι δυνητικά επικίνδυνος και να αποδιοργανώσει τα άγρια ζώα και τον βιότοπό τους.

Πέρυσι, περισσότεροι από 20.000 τουρίστες επισκέφθηκαν το εν λόγω σημείο με τα θαλάσσια λιοντάρια σύμφωνα με την κυβέρνηση, με τις περισσότερες στάσεις στο νησί Παλομίνο το οποίο απέχει 5 χιλιόμετρα περίπου από την ακτή.

Πολλοί τουρίστες κολυμπούν λίγα μέτρα πέρα από τα γιγαντιαία θηλαστικά και βγάζουν σέλφι δίπλα τους. Μικρά ταχύπλοα σκάφη μεταφέρουν τους τουρίστες στο νησί όλη την ημέρα με τους τοπικούς πράκτορες να είναι ευγνώμονες για την άνθηση που γνωρίζει η περιοχή.

Σημειώνεται ότι το Περού κερδίζει ολοένα έδαφος ως τουριστικός προορισμός λόγω της παγκόσμιας κλάσης κουζίνας που διαθέτει καθώς και των θαλάσσιων λιονταριών που αποτελούν πόλο έλξης των ταξιδιωτών που αναζητούν τα πιο γνωστά αξιοθέατα όπως το Incan site του Machu Picchu.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ