2018-10-06 15:37:35
Φωτογραφία για Ο βασιλιάς των ομολόγων εξηγεί το sell-off στο αμερικανικό 10ετές
Η εκτίναξη των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων σε υψηλά επτά ετών οφείλεται στη χαμηλή ζήτηση από ξένους επενδυτές, σύμφωνα με τον «βασιλιά των ομολόγων», Bill Gross.

Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού τίτλου εκτινάχτηκε στο 3,23% την Τετάρτη, επίπεδο που είναι το υψηλότερο της τελευταίας επταετίας.

«Οι Ευρωπαίοι, Ιάπωνες πρώην αγοραστές 10ετών treasuries έχουν βγει εκτός αγοράς λόγω των αλλαγών στο κόστος αντιστάθμισης» έγραψε στο Twitter ο κ. Gross. «Για τις ασφαλιστικές εταιρείες στη Γερμανία και στην Ιαπωνία για παράδειγμα, τα αμερικανικά treasuries αποδίδουν μόνο – 0,1% με -0,01%. Η έλλειψη αγορών από το εξωτερικό στα επίπεδα αυτά οδηγεί πιθανότατα χαμηλότερα τις τιμές των treasuries» τόνισε.

Ο διάσημος επενδυτής αναφέρεται στην αύξηση του κόστους μετατροπής των πληρωμών σε ευρώ και γεν σε δολάρια. Η αύξηση αυτή έχει οδηγήσει την απόδοση του 10ετούς ομολόγους στο -0,06% για τους Ευρωπαίους επενδυτές και στο -0,09% για τους Ιάπωνες που αγοράζουν swaps για την αντιστάθμιση των απωλειών από τις συναλλαγματικές μεταβολές.

Την ίδια στιγμή η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου είναι 0,47% και του ιαπωνικού 0,13%.

Για έναν αγοραστή με έδρα την ευρωζώνη, το κόστος της αντιστάθμισης (hedge) σημαίνει ότι θα έπρεπε να πληρώσει το διατραπεζικό επιτόκιο δανεισμού Λονδίνου 3μηνου (2,41%), λαμβάνοντας το τοπικό επιτόκιο προσφοράς LIBOR (-0,35%) και το βασικό (0,39%).
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ