2018-10-07 20:36:57
Φωτογραφία για Τιμ Κουκ: Οι εταιρείες που ζητούν προσωπικά δεδομένα, λένε «ανοησίες»
Επίθεση στις τεχνολογικές εταιρίες που ισχυρίζονται ότι η συλλογή των προσωπικών δεδομένων των χρηστών οδηγεί σε καλύτερης ποιότητας προϊόντα εξαπέλυσε ο CEO της Apple, Τιμ Κουκ, λέγοντας ότι οι ισχυρισμοί αυτοί είναι «ανοησίες».

Μιλώντας στο Vice News Tonight, ο Κουκ δεν ανέφερε ονόματα, αλλά φάνηκε να αποθαρρύνει τους διαφημιστικούς κολοσσούς Facebook και Google, οι οποίοι μοιράζονται τα δεδομένα των χρηστών τους με τρίτες εταιρείες.

«Το διήγημα που μερικές εταιρείες θέλουν να πιστέψετε είναι το εξής: Πρέπει να πάρουμε τα δεδομένα σας για να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Μην τους πιστεύετε», τόνισε ο Κουκ. «Αυτά είναι ανοησίες», πρόσθεσε.

H Apple διατηρούσε πάντα μια απομακρυσμένη προσέγγιση στα προσωπικά δεδομένα και συνεχίζει να αναπτύσσει εξοπλισμό που δυσκολεύει τρίτα πρόσωπα (συμπεριλαμβανομένης της Apple) να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες των χρηστών. Από τις 3 Οκτωβρίου, η εταιρεία του $1 τρισ. έχει αναβαθμίσει περαιτέρω την προσέγγιση αυτή, με μια νέα πολιτική που απαιτεί από όλες τις εφαρμογές να ενημερώνουν για το πώς ακριβώς θα χρησιμοποιούνται τα δεδομένα των χρηστών.


Τον Αύγουστο, η Apple έγινε η πρώτη εταιρεία στην ιστορία της Wall Street που κατάφερε να «σπάσει» το φράγμα του 1 τρισ. δολαρίων χρηματιστηριακής αξίας. Η επίτευξη του ορόσημου του 1 τρισ. αποτελεί επίσης δικαίωση για τον CEO της Apple, Τιμ Κουκ, ο οποίος βρέθηκε αρκετές φορές στο στόχαστρο για τις επιλογές του από τη στιγμή που διαδέχθηκε στα ηνία της εταιρείας τον Jobs, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2011.

Ο Τιμ Κουκ οδήγησε την εταιρεία σε νέα ύψη δημιουργώντας μία γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών, από ακουστικά AirPod μέχρι νέες υπηρεσίες streaming, ενώ ο ίδιος έχει πρωτοστατήσει στην υπεράσπιση των προσωπικών δεδομένων.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ