2018-10-09 12:55:21
Φωτογραφία για ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ Χ.Α. ΤΗΝ ΠΤΩΤΙΚΗ ΤΡΟΧΙΑ, ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ FITCH KAI ΔΝΤ
Σε πτωτική τροχιά συνεχίζει και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να «αγνοούν» τόσο την αναβάθμιση των ελληνικών τραπεζών από τον οίκο Fitch, όσο και την αναθεώρηση των εκτιμήσεων του ΔΝΤ για την πορεία της εγχώριας οικονομίας.

Ο Γενικός Δείκτης, συγκεκριμένα, στις 12:00, υποχωρούσε κατά 0,54% και διαμορφωνόταν στις 638,34 μονάδες, με τον τραπεζικό δείκτη να κινείται σε σταθεροποιητικά επίπεδα.

Χαρακτηριστικά, η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς ενισχύθηκε κατά 1,70%, της Alpha Bank  κατά 0,75% και της Attica Bank κατά 2,30%. Αντίθετα, η μετοχή της Eurobank διολίσθησε κατά 0,50%, ενώ της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος παρέμεινε  αμετάβλητη στα 1,6 ευρώ.

Χθες, ο οίκος Fitch, χαιρετίζοντας την απελευθέρωση των περιορισμών στις αναλήψεις μετρητών, προχώρησε στην αναβάθμιση κατά δύο βαθμίδων της αξιολόγησης των ΕΤΕ – Alpha Bank και κατά μία βαθμίδα της αξιολόγησης των Eurobank - Τράπεζα Πειραιώς.


Ωστόσο, οι ανησυχίες των επενδυτών για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια διατηρούνται αμείωτες, εν αναμονή και των επίσημων αποφάσεων για την προσπάθεια άμβλυνσης των επιπτώσεων του προβλήματος. Στο πλαίσιο αυτό την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν διαβουλεύσεις με κλιμάκια του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, με στόχο την αναζήτηση της κατάλληλης «φόρμουλας».

Την ίδια ώρα, η αγορά αποτιμάει και την έκθεση του ΔΝΤ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, με το Ταμείο να «ανεβάζει» στο 2,4% τον πήχη της ανάπτυξης για το 2019 και να διατηρεί στο 2% τον στόχο για το 2018. Βέβαια, οι ιθύνοντες της Ουάσιγκτον «βλέπουν» σημαντική επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης στο 1,2% έως το 2023.

Εν τω μεταξύ, μικτά πρόσημα παρατηρούνται στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τις Coca-Cola, Grivalia Properties, Jumbo, Σαράντης, Motor Oil και ΟΤΕ να καταγράφουν απώλειες άνω του 1%, ενώ Fourlis και ΓΕΚ Τέρνα να σημειώνουν κέρδη πέριξ του 1,50%.

naftemporiki.gr

«The New Daily Mail» 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ