2018-10-10 01:18:03
Φωτογραφία για ΠΟΕΔΗΝ: Γιατροί και νοσηλευτές τρώνε ξύλο στα Επείγοντα από συνοδούς και ασθενείς
«Πυκνώνουν τα φαινόμενα βίας σε βάρος του προσωπικού, αν και κατά γενική ομολογία κρατάνε όρθια τα Νοσοκομεία, από συνοδούς και ασθενείς ειδικά στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των Νοσοκομείων» καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Όπως υποστηρίζει, μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί επίσημα στα βιβλία συμβάντων εκατοντάδες περιστατικά με άγριους ξυλοδαρμούς ιατρών και νοσηλευτών.

Ενδεικτικά, η Ομοσπονδία αναφέρει ότι «στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης το Σάββατο 6/10 στις 12 τα μεσάνυκτα στα ΤΕΠ ένας άνδρας από ομάδα συνοδών ασθενών αλλοδαπής καταγωγής γρονθοκόπησε άγρια νοσηλευτή. Αυτός σώθηκε, επειδή για καλή του τύχη ήταν κοντά του μια νοσηλεύτρια», που ανέκοψε κάπως την ορμή του χεριού του επιτιθέμενου.

«Στον Πολύγυρο Χαλκιδικής μία νοσηλεύτρια γρονθοκοπήθηκε στα εξωτερικά ιατρεία, αποχωρώντας με σπασμένη οδοντοστοιχία, ενώ η διευθύντρια Ψυχιατρικής δέχθηκε σφοδρή επίθεση από περιφερόμενο άτομο στο νοσοκομείο, γλιστρώντας κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή από τα χειρότερα για τη ζωή της».


Η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι «από τύχη δεν έχουμε θρηνήσει θύματα, αφού συνοδοί και ασθενείς έχουν τραβήξει μέχρι πιστόλια (Λαμία) και μαχαίρια (Νίκαια). Πότε επιτέλους θα πάρουν μέτρα προστασίας των λιγοστών εναπομεινάντων εργαζόμενων που πληρώνουν την επιθετικότητα, τη παραβατικότητα των επισκεπτών και ασθενών, αλλά και την εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης;» διερωτάται.

Όπως σημειώνει, οι γιατροί και οι νοσηλευτές των ΤΕΠ δεν ευθύνονται για τις πολύωρες καθυστερήσεις εξυπηρέτησης των ασθενών. «Ο ένας ιατρός δεν είναι ταχυδακτυλουργός να εξετάζει εκατοντάδες ασθενείς ταυτόχρονα, ούτε μάγος να επισκευάζει τους αξονικούς τομογράφους ή να τους εμφανίζει για να μην κινδυνεύουν τα έκτακτα περιστατικά, καθυστερώντας ώρες τη διάγνωση που πολλές φορές αποβαίνει μοιραία για τη ζωή τους» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

«Η αγανάκτηση ενός ασθενή που πονάει και δεν υπάρχει γιατρός ή διαγνωστικά μηχανήματα στο εφημερεύον νοσοκομείο είναι δικαιολογημένη. Δεν του φταίει όμως σε τίποτα ο μοναδικός γιατρός ή η νοσηλεύτρια που κάνει ό,τι μπορεί να τον εξυπηρετήσει. Μέτρα εδώ και τώρα πριν θρηνήσουμε θύματα. Δεν δουλεύουμε σε νοσοκομεία εμπόλεμων ζωνών!» τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

naftemporiki.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ