2018-10-11 17:41:07
Φωτογραφία για Έρευνα: Ποια είναι η σημαντικότερη οικιακή συσκευή και ποια είναι η πιο ευπαθής σε βλάβες;
Έχεις αναρωτηθεί ποτέ χωρίς ποια οικιακή συσκευή θα ήταν η καθημερινότητά σου πιο δύσκολη;

Θα μπορούσες άραγε να πλένεις όλα τα ρούχα σου στο χέρι; Θα κουραζόσουν σίγουρα περισσότερο αν μετά από κάθε οικογενειακό γεύμα περνούσες είκοσι λεπτά πάνω από το νιπτήρα. Και αν δεν έχεις στεγνωτήριο; Πόσες ώρες σιδερώνεις κάθε εβδομάδα;

Μία έρευνα που διεξήχθη από το Douleutaras.grσε δείγμα 3000 εργασιών για Οικιακές Συσκευές στην Ελλάδα, κατέδειξε ποιες είναι οι συσκευές με τη μεγαλύτερη σημασία για το Ελληνικό Νοικοκυριό.

Ποιες είναι οι πιο ευπαθείς Οικιακές Συσκευές;

Οι πιο ευπαθείς Οικιακές Συσκευές, βάσει του αριθμού των καταχωρηθέντων εργασιών, φαίνεται ότι είναι το πλυντήριο ρούχων και ακολουθείται από το ψυγείο. Με μικρή διαφορά ακολουθούν η κουζίνα και σε απόλυτη ισοβαθμία βρίσκονται το πλυντήριο και το στεγνωτήριο, μία οικιακή συσκευή με λιγότερο συχνή χρήση από τις υπόλοιπες. Και ενώ για το φούρνο, το πλυντήριο πιάτων και το στεγνωτήριο υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές, χωρίς ψυγείο ή πλυντήριο ρούχων η ζωή γίνεται πολύ πιο δύσκολη.


Αυτό αποδεικνύεται και στο δεύτερο σκέλος της έρευνας όπου φανερώνεται η επιτακτικότητα της ανάγκης επισκευής για κάθε οικιακή συσκευή, όπου οι τρεις τελευταίες οικιακές συσκευές βρίσκονται και πάλι σε δεύτερη μοίρα.

Στην ερώτηση «Πότε θα ήθελες να εκτελεστεί η εργασία;» οι πελάτες καλούνται να επιλέξουν μεταξύ τριών διαφορετικών απαντήσεων. Άμεσα, επιθυμώντας να εξυπηρετηθούν εντός λίγων ωρών, το συντομότερο δυνατόν και σε συγκεκριμένη ημερομηνία που επιλέγουν οι ίδιοι κατά τη συμπλήρωση της φόρμας.

Η ευπάθεια των τροφίμων σε συνδυασμό με τη διαρκή χρήση του οικιακού ψυγείου τοποθετούν την επισκευή του στην κορυφή των πιο επειγουσών εργασιών στην κατηγορία των Οικιακών Συσκευών. Ακολουθούν με μικρή διαφορά το πλυντήριο ρούχων και η κουζίνα. Λιγότερο άμεση αλλά μεγάλης σημασίας είναι, επίσης, η επισκευή/εγκατάσταση του πλυντηρίου ρούχων, όπου ποσοστό που προσεγγίζει το 55% απάντησε ότι επιθυμεί να εξυπηρετηθεί το συντομότερο δυνατό.

Μόλις 1 στους 4 επιλέγει συγκεκριμένη ημερομηνία για την επισκευή της συσκευής του, όπου οι διαφορές μεταξύ είδους κυμαίνονται σε πολύ χαμηλά ποσοστά.

Ποιες είναι οι πιο συχνές εργασίες ανά οικιακή συσκευή;

Όλοι μας έχουμε βρεθεί κάποια στιγμή αντιμέτωποι μ’ ένα πλυντήριο που δεν παίρνει μπροστά, μ’ ένα ψυγείο που δεν ψύχει ή μ’ ένα φούρνο που δημιουργεί εκκωφαντικό ήχο.

Τι κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις;

Συνήθως προσευχόμαστε να μην είναι μεγάλη η ζημιά, να μη χρειαστεί να αγοράσουμε καινούργια συσκευή και φυσικά να βρούμε έναν αξιόπιστο επαγγελματία ο οποίος θα μας εξυπηρετήσει εκείνη τη δύσκολη στιγμή.

Σε συνεργασία με τους αξιολογημένους επαγγελματίες της πλατφόρμας Douleutaras.gr διερευνήσαμε ποιες είναι οι συχνότερες βλάβες για τις πέντε δημοφιλέστερε οικιακές συσκευές του Ελληνικού Νοικοκυριού.

Πώς μεταφράζεται κάθε βλάβη σε χρήματα;

Δείτε παρακάτω τις συχνότερες βλάβες κάθε συσκευής με το μέσο κόστος της.

Τα κόστη επισκευής των οικιακών συσκευών μας ποικίλλουν ανάλογα με τη μάρκα της συσκευής, αλλά και τα ανταλλακτικά που θα επιλέξει κάποιος.

Πηγή: douleutaras.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ