2018-10-12 08:57:44
Φωτογραφία για Στοιχεία Facebook Login, διαθέσιμα στο Dark Web
Το Facebook υπέστη πρόσφατα μια τεράστια παραβίαση των στοιχείων σύνδεσης στην πλατφόρμα, που επηρέασε 50 εκατομμύρια λογαριασμούς σε όλο τον κόσμο. Ένα πρόσφατο άρθρο από το The Independent αποκαλύπτει ότι τα στοιχεία που έχουν χακαριστεί, είναι διαθέσιμα στο Dark Web για μόλις $ 3.90. Υπάρχουν πολλές λίστες που βρέθηκαν στο Dark Web, οι οποίες προσφέρουν τα προσωπικά δεδομένα χρηστών σε χαμηλές τιμές. Τέτοιες λίστες εμφανίζονται σε δημοφιλείς αγορές του Dark Web όπως το Dream Market. Αυτό που καθιστά το ζήτημα περισσότερο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι η καταχώρηση έχει δημοσιευθεί από αξιόπιστους πωλητές, γεγονός που σχεδόν επιβεβαιώνει την αυθεντικότητα των δεδομένων. 

Το Dream Market χρησιμοποιεί ένα σύστημα βαθμολόγησης παρόμοιο με εκείνο άλλων ιστότοπων ηλεκτρονικών αγορών, όπως το Amazon και το eBay και οι πωλητές βαθμολογούνται σύμφωνα με τη γνησιότητά τους. Ωστόσο, η αγορά δεν δέχεται μετρητά ή πληρωμές μέσω διαδικτύου. Εκείνοι που θέλουν να αγοράσουν τα δεδομένα facebook, πρέπει να πληρώσουν χρησιμοποιώντας ψηφιακά νομίσματα όπως Bitcoin και Bitcash. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η συνολική αξία των διαθέσιμων δεδομένων για το DarkWeb κυμαίνεται από $ 150 έως $ 600. 


Όπως δήλωσε ο Bill Conner, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας SonicWall για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, “Εφόσον τα κλεμμένα δεδομένα συνεχίζουν να προσελκύουν υψηλές τιμές και να εξοπλίζουν τους δράστες με τα απαραίτητα μέσα για να επιτεθούν, να ζητήσουν λύτρα από τα θύματα, να διαρρεύσουν προσωπικές πληροφορίες ή να καταστρέψουν ιδιοκτησίες, οι εταιρείες πρέπει να είναι σε θέση να εντοπίζουν και να προστατεύουν με επιμέλεια τα δίκτυα, τις συσκευές και τους χρήστες τους.” Σύμφωνα με τους κανόνες του GDPR, το Facebook κινδυνεύει να του επιβληθεί ένα τεράστιο πρόστιμο ύψους 1,63 δισεκατομμυρίων δολαρίων – εάν κριθεί ένοχο για την πρόσφατη παραβίαση δεδομένων.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ