2018-10-12 11:17:22
Φωτογραφία για Α. Γεωργιάδης: Σε τροχιά αγωγής κατά της Novartis
Σε τροχιά αγωγής κατά της Novartis με βάση το εξώδικο που απέστειλε στην εταιρία στις 4 Οκτωβρίου 2018 , βρίσκεται πλέον ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης. Ο πρώην υπουργός

Υγείας, ο οποίος διερευνάται, όπως και άλλα πολιτικά πρόσωπα, για τις καταγγελίες σχετικά με δωροδοκίες από την φαρμακοβιομηχανία Novartis , στο εξώδικο που έστειλε στην εταιρία δια των συνηγόρων του Μιχ. Δημητρακόπουλου και Θ. Πλεύρη έθετε ως προθεσμία την 11η Οκτωβρίου:

 «Σας καλώ εντός 5 εργάσιμων ημερών από την επίδοση της παρούσης , ήτοι έως την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018 , να λάβετε δημόσια θέση αναφορικά με τα δυσώδη λήμματα που παροχετεύουν στην κοινωνία οι συκοφαντικοί κρουνοί των πολιτικών μου αντιπάλων περί δήθεν χρηματισμού μου από την εταιρία σας. Σας δηλώνω ότι εάν δεν τοποθετηθείτε δημόσια εντός της τασσόμενης προθεσμίας , η στάση σας αυτή θα θεωρηθεί ότι συνδράμετε άμεσα τους συκοφάντες μου άλλως με συκοφαντείτε και σείς δια της παραλείψεως σας να αποκαλύψετε την αλήθεια και κατά συνέπεια θα προσφύγω ενώπιον των αρμοδίων αρχών για άρση της προσβολής της προσωπικότητάς μου και χρηματική ικανοποίηση για την τεράστια ηθική βλάβη που μου προκαλείτε».


            Το εξώδικο του Άδωνι Γεωργιάδη προς την Novartis

Πολιτική σκευωρία

Στο εξώδικό του ο πρώην υπουργός κάνει λόγο για πολιτική σκευωρία σε βάρος του :

«Προς επίρρωσιν , μάλιστα των δήθεν επιχειρημάτων τους οι πολιτικοί αντίπαλοι επικαλούνται μια φερόμενη ως έκθεσή σας , αγνώστου λοιπών στοιχείων (ημερομηνία, συντάκτης, παραλήπτες) σύμφωνα με την οποία , δίπλα στο πρόσωπό μου υπήρχε η σημείωση «όχι επαφή- φέρεται να εμπλέκεται». Η έκθεση αυτή ερμηνεύεται από τους πολιτικούς μου αντιπάλους ως ένδειξη συνομολόγησης από την εταιρία σας περί δήθεν εμπλοκής μου στην υπόθεση.

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε , η αλήθεια είναι ότι ουδέποτε είχα σχέση με την εταιρία σας και ουδέποτε έλαβα από οιοδήποτε στέλεχος της εταιρίας χρηματικό ποσό προκειμένου δήθεν να λάβω αποφάσεις υπέρ των συμφερόντων σας , αντίθετα κατά τη διάρκεια της θητείας μου και σύμφωνα με τους ισολογισμούς σας , τα αποτελέσματα χρήσεως ήταν ζημιογόνα σε σύγκριση με παρελθούσες χρήσεις».

Για αυτούς τους λόγους ζητεί από την εταιρία να λάβει θέση δημόσια.

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής

Εξώδικο στη Novartis είχε στείλει στις αρχες Μαρτίου 2018 και o πρώην αντιπρόεδρος της εταιρείας Κωνσταντίνος Φρουζής δηλώνοντας την  απόλυτη άρνηση του, ότι διαχειρίστηκε χρήματα της εταιρίας για χρηματισμό τρίτων προσώπων, μεταξύ των οποίων και πολιτικών,  καταθέτοντας με αυτό τον τρόπο αντίθετη εκδοχή από εκείνη που έχουν στις καταθέσεις τους οι προστατευόμενοι μάρτυρες.

Με το εξώδικό του, ο Κωνσταντίνος Φρουζής καλούσε  τους εκπροσώπους της εταιρείας να προσέλθουν ενώπιον της εισαγγελέως, Ελένης Τουλουπάκη, και να δηλώσουν, ότι ο ίδιος δεν είχε πρόσβαση σε εταιρικό λογαριασμό στο εξωτερικό ή στην Ελλάδα, προσκομίζοντας στις εισαγγελικές αρχές και την πλήρη κίνηση των λογαριασμών από τότε που εισήλθε στη Novartis μέχρι τότε που αποχώρησε.

Και τότε πάντως η Novartis είχε επιλέξει τη σιωπή.

dikastiko.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ