2012-06-07 19:06:04
Φωτογραφία για Ο Ομπάμα κάνει απόβαση στην Ευρώπη
Το τσουνάμι που θα φέρει ενδεχόμενη κατάρρευση της ευρωζώνης φοβάται ο Μπάρακ Ομπάμα ο οποίος βρίσκεται στην τελική ευθεία για τις... εκλογές του Νοεμβρίου. Ανησυχεί σοβαρά για την επόμενη ημέρα του ευρώ και κάνει καθημερινές και ηχηρές παρεμβάσεις στη Γηραιά Ηπειρο για να δοθεί τέλος στην κρίση που βάζει σε κίνδυνο την παγκόσμια οικονομία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε χθες τηλεφωνική συνομιλία με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Μάριο Μόντι στέλνοντας ουσιαστικά τηλεσίγραφο να βρεθεί λύση πριν την επόμενη Σύνοδο των G20 στο Μεξικό που θα γίνει στις 18 Ιουνίου.

Ο Μπαράκ Ομπάμα γνωρίζει ότι παρά την αυταπόδεικτη υπεροχή του σε προσωπικό επίπεδο έναντι του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του Μιτ Ρόμνεϊ αλλά και την προφανή ευχέρεια πολιτικής επικοινωνίας με κρίσιμες κοινωνικές ομάδες, όπως τους νέους, τις γυναίκες και τους ισπανόφωνους, η οικονομία είναι το μέγεθος που θα "κλειδώσει" την επανεκλογή του.


Ο Αμερικανός Πρόεδρος έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Ευρώπη δεν έχει άλλα περιθώρια για καθυστερήσεις. Πρέπει να δράσει και να το κάνει άμεσα και αποφασιστικά προκειμένου να αποτραπεί η περαιτέρω διάχυση της κρίσης χρέους της ευρωζώνης. Και να αρχίσει σταδιακά η ανάκαμψη, που θα έχει θετικές επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία.

Η Ουάσινγκτον προσπάθησε πολλές φορές τους προηγούμενους μήνες να οδηγήσει το Βερολίνο σε αλλαγή στάσης. Ο υπουργός Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ έδειξε στους Ευρωπαίους το δρόμο μιας ταχύτερης εξόδου από την κρίση, παρουσιάζοντας ένα μοντέλο λειτουργίας των δημοσιονομικών θεσμών, κυρίως της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που προσομοίαζε στις δομές και τη λειτουργία της Fed.

Ο Ομπάμα αντιλαμβάνεται ότι η Γερμανία δεν έχει την απαραίτητη πολιτική βούληση να αντιμετωπίσει δραστικά την κρίση χρέους στην Ευρώπη και πιέζει τώρα τον ιταλό και τον βρετανό πρωθυπουργό για την εξεύρεση λύσης.
e-volos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο. ΜΠΛΑΧΙΝ: Μας δηλητηρίασαν
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο. ΜΠΛΑΧΙΝ: Μας δηλητηρίασαν
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ