2012-06-07 19:30:04
Φωτογραφία για Η Μέρκελ δεν μπορεί να δράσει μόνη της για την κρίση στην ευρωζώνη
"Η Μέρκελ δεν μπορεί να δράσει μόνη της για την κρίση στην ευρωζώνη", διαμηνύει ο Ντέιβιντ Κάμερον απομονώνοντας κι άλλο την... "σιδηρά κυρία της Γερμανίας, η οποία, εν όψει της μίνι Συνόδου Κορυφής (22 Ιουνίου) και της Συνόδου Κορυφής (28 και 29 Ιουνίου) αναζητά συμμάχους στη Γηραιά Ήπειρο.

Λίγες ώρες πριν την συνάντηση του Βρετανού πρωθυπουργού με την Ανγκέλα Μέρκελ στο Βερολίνο, ο Κάμερον πήρε αποστάσεις από την πολιτική της Γερμανίδας καγκελαρίου δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

"Δεν πιστεύω ότι θα πρέπει να ξεχωρίσουμε έναν ηγέτη της ευρωζώνης και να ρίξουμε όλη την ευθύνη επάνω του. Υπάρχει μία ολόκληρη σειρά από βήματα που πρέπει να γίνουν", είπε μιλώντας στο Οσλο, προτού αναχωρήσει για το Βερολίνο.

Ο βρετανός πρωθυπουργός , αν και υποβάθμισε τις πληροφορίες για διαφωνίες με την γερμανίδα καγκελάριο στον τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης λέγοντας ότι "όλοι οι ηγέτες της ευρωζώνης κατανοούν την επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης των προβλημάτων, οι δηλώσεις του αποτυπώνουν την στάση που αναμένεται να κρατήσει το Λονδίνο στις επικείμενες Συνόδους Κορυφής.


Οι δηλώσεις του Κάμερον έρχονται λίγες ώρες μετά την γνωστοποίηση της πρόθεσης της κυρίας Μέρκελ να εργαστεί για μία πολιτική ένωση της Ευρώπης των δύο ταχυτήτων όμως, εάν ορισμένες χώρες σταθούν εμπόδιο.

Οι σημερινές εξελίξεις ενισχύουν τις πληροφορίες που παραθέτει χθεσινό δημοσίευμα της δεξιάς ιταλικής εφημερίδας "Ιλ ΜΕσατζέρο", σύμφωνα με τις οποίες, διαμορφώνεται στην ευρωζώνη ο γαλλο-ιταλικός άξονας. Κατά την συνάντηση του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ και του Ιταλού πρωθυπουργού, Μάριο Μόντο στην Ρώμη στις 14 Ιουνίου , γράφει η εφημερίδα", οι δύο ηγέτες θα ζητήσουν την βοήθεια της Βρετανίας προκειμένου να απομονώσουν όλο και πιο πολύ την κυρία Μέρκελ. Επιπλέον, Μόντι και Ολάντ θα παρουσιάσουν ένα σχέδιο σωτηρίας για την Ελλάδα . Το Βερολίνο, υποστηρίζει η "Ελ Μεσατζέρο", επιθυμεί πρώτα την έξοδο της χώρας μας από το ευρώ, και εν συνεχεία να καταβάλει προσπάθειες ενίσχυσης του ενιαίου νομίσματος.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Υπέγραψε ο Ιμπαγάσα...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Υπέγραψε ο Ιμπαγάσα...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ