2012-06-07 20:44:24
Φωτογραφία για «ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΜΠΑΣΚΕΤ»... ΛΕΕΙ Ο ΛΑΖΟΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!
Κάλεσμα σε όλα τα παιδιά να γεμίσουν τα γήπεδα του Ποσειδωνίου Αθλητικού κέντρου Θεσσαλονίκης, αυτό το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιουνίου , στο τουρνουά «3 on 3» που διοργανώνει για πρώτη φορά η Greek Basketball Academy απηύθυναν δύο εκ των ιδρυτών της ακαδημίας, ο Λάζαρος Παπαδόπουλος και ο Νίκος Χατζηβρέττας (απουσίαζαν οι άλλοι δύο, ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Κώστας Χαραλαμπίδης απουσίαζαν λόγω υποχρεώσεων).

Το «παρών» έδωσε και η αντιδήμαρχος Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών του Δήμου Θεσσαλονίκης, Μαρία Πασχαλίδου. Στόχος της GBA, του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και του Δήμου Θεσσαλονίκης, είναι να φέρουν τα παιδιά κοντά στο μπάσκετ και να τα απομακρύνουν από τις κακές επιρροές της τηλεόρασης και του ίντερνετ.

Λάζαρος Παπαδόπουλος: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμο Θεσσαλονίκης για τη συνεργασία που έχουμε εδώ και έναν χρόνο. Υποστηρίζει τα τουρνουά «3 on 3» τα δυο προηγούμενα χρόνια
. Αυτή είναι η τρίτη χρονιά που στηρίζει τη διοργάνωση. Αυτό το τουρνουά έχει ως σκοπό να έρθουμε πιο κοντά με τους φιλάθλους, να προωθήσουμε και να αναπτύξουμε το μπάσκετ και να φέρουμε καινούργια παιδιά στον χώρο. Εμείς θέλουμε τα παιδιά να ασχοληθούν πιο πολύ με τον αθλητισμό, να φύγουν από το ίντερνετ και τις κακές παρέες και να καταλάβουν ότι ο αθλητισμός είναι πολιτισμός, είναι χαρά, είναι τρόπος ζωής. Είναι πάνω απ’ όλα παιχνίδι. Να έρθουν να παίξουν μαζί μας, να διασκεδάσουν, να το απολαύσουν και να περάσουν ένα όμορφο Σαββατοκύριακο. Θα παίξουμε κι εμείς με τα παιδιά, θα έρθουμε σε επαφή με τους φιλάθλους και τους φίλους του αθλήματος. Να στείλουμε όλοι μαζί ένα μήνυμα ότι ο αθλητισμός βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, εδώ ζει. Η άνοδος του μπάσκετ άλλωστε ξεκίνησε από εδώ και μεταδόθηκε σε όλη την Ελλάδα.

Η μεγάλη διαφοροποίηση σε σχέση με τα προηγούμενα τουρνουά είναι πως έχουμε την ευκαιρία να φιλοξενήσουμε δωρεάν όλα τα παιδιά. Η διαφοροποίηση επίσης είναι πως θα υπάρχουν πολλοί όμιλοι. Δεν θα είναι νοκ άουτ τα παιχνίδια όπως συνέβη τις προηγούμενες χρονιές. Ο χαμένος στον πρώτο αγώνα θα παραμένει και θα παίζει και δεύτερη και τρίτη φορά. Θα υπάρχουν πολλοί διαγωνισμοί. Σκεφτόμαστε να βάλουμε διαγωνισμό καρφωμάτων αν υπάρξουν συμμετοχές. Θα γίνει διαγωνισμός τριπόντων, διαγωνισμός ένας εναντίον ενός και πολλές εκπλήξεις. Κάποιος θα παίξει μονό με τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Κάποιος θα παίξει με τον Σλούκα που θέλει να κάνει και ομάδα. Θα γίνει διαγωνισμός στα τρίποντα με αντίπαλο τον Νίκο Χατζηβρέττα. Θα υπάρξουν πολλά events και εκπλήξεις και το σίγουρο είναι ότι τα παιδιά θα ευχαριστηθούν και θα περάσουν ένα πανέμορφο Σαββατοκύριακο. Ο στόχος μας είναι να διασκεδάσουν τα παιδιά το παιχνίδι.

«Δεν υπάρχει περιορισμός σε ηλικίες. Θα τοποθετηθούν μικρές μπασκέτες για τα παιδιά μικρής ηλικίας και θα έχουν πιο μικρές μπάλες. Σε κάθε μπασκέτα θα υπάρχει ένας διαιτητής που θα επιβλέπει, στα μικρά παιδιά τα πράγματα δεν θα είναι τόσο αυστηρά. Επίσης θα μπορούσαν να παίξουν και οι πιο μεγάλοι σε ηλικία, οι βετεράνοι.

Υπάρχει η υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης. Υπάρχει ένας συντονισμός με το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ώστε να ενημερωθούν όλα τα σχολεία για τη διοργάνωση του τουρνουά. Βάζουμε κι εμείς το δικό μας μεράκι και οι χορηγοί μας. Η Adidas, το Milko, το Ten Cafe. Είναι μια ομαδική προσπάθεια όπως είναι και το μπάσκετ ομαδικό άθλημα».

«Μακάρι κάποια στιγμή να γίνει και ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα «3 on 3». Να ενωθούν δηλαδή όλες οι πρωτοβουλίες. Είναι μια πολύ ωραία σκέψη και μια προσπάθεια που θα αναπτύξει τον αθλητισμό».

«Θυμάμαι τον εαυτό μου μικρό να ονειρεύομαι να συναντήσω τον Παναγιώτη Φασούλα για να του πάρω ένα αυτόγραφο, να μιλήσω μαζί του. Τώρα το παιδί δεν έχει μόνο τη δυνατότητα να πάρει αυτόγραφο και να φωτογραφηθεί αλλά να παίξει με το ίνδαλμα του. Αυτός είναι ο καλύτερος και πιο άμεσος τρόπος επαφής με τον φίλαθλο, με το κοινό, με τους φίλους του αθλητισμού. Και αυτή τη δυνατότητα την έχει και το χειμώνα με την ακαδημία που έχουμε δημιουργήσει, την GBA. Ο Νίκος Χατζηβρέττας παίζει καταλυτικό ρόλο γιατί είναι καθημερινά στις προπονήσεις, παίζει με τα παιδιά, τους μαθαίνει τα μυστικά. Και σίγουρα σε μια τέτοια επαφή ο φίλαθλος θα έχει μια τελείως διαφορετική προσέγγιση με το μπάσκετ. Δεν θα πετάξει κάποιο αντικείμενο στο γήπεδο, δεν θα βρίζει. Έτσι θα μπορέσει να δημιουργηθεί μια τελείως διαφορετική γενιά απ’ αυτή που ζούμε σήμερα στα γήπεδα.

«Θα έρθει ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης να υπογράψει αυτόγραφα γιατί πρόσφατα υποβλήθηκε σε επέμβαση και δεν μπορεί να παίξει. Θα είναι μαζί μας ο Κώστας Σλούκας και αρκετοί άλλοι παίκτες της Α1, τα ονόματα των οποίων τα κρατούμε για εκπλήξεις. Θα έρθουν παιδιά και από άλλες κατηγορίες χαμηλότερες».

Νίκος Χατζηβρέττας: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμο Θεσσαλονίκης για την άψογη συνεργασία που έχουμε. Μας βοηθάει σε πάρα πολλά πράγματα καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Θυμάμαι τα παιδικά μου χρόνια που ήμουν με μια μπάλα στα χέρια και έπαιζα στις μπασκέτες της γειτονιάς. Πλέον έχουν αλλάξει οι εποχές και ένα κίνητρο για μας είναι φέρουμε τα παιδιά στο μπάσκετ και να τα απομακρύνουμε από την τηλεόραση. Να βοηθήσουμε τους γονείς που ψάχνουν να βρουν που θα τα πάνε για να περάσουν ένα ευχάριστο Σαββατοκύριακο. Γιατί κι εμείς γονείς είμαστε και ψάχνουμε να βρούμε δραστηριότητες για τα παιδιά. Θα είναι ένα πολύ ωραίο διήμερο. Να φέρουν οι γονείς τα παιδιά στο Ποσειδώνιο, να χαρούν, να πιάσουν την μπάλα του μπάσκετ και να μάθουν μπάσκετ. Γιατί για μας ο αθλητισμός είναι ζωή και το μπάσκετ είναι ένα πανέμορφο παιχνίδι που μπορεί να σου χαρίσει πολλές εμπειρίες. Μπορεί ένα παιδί να κάνει τα πρώτα του βήματα και να του δώσει μετέπειτα πολλά εφόδια για τη ζωή του.

Μαρία Πασχαλίδου (Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντών του Δήμου Θεσσαλονίκης): «Τα παιδιά θα μπορούσαν να διοργανώσουν το τουρνουά αυτό στην Αθήνα. Συνήθως εκεί συμβαίνουν όλα τα μεγάλα και σημαντικά γεγονότα. Είναι πολύ σημαντικό για την πόλη της Θεσσαλονίκης που τους έχει, είναι σημαντικό και για τα παιδιά. Είναι η τρίτη χρονιά που διοργανώνεται το τουρνουά «3 on 3» στο Ποσειδώνιο με μια διαφοροποίηση ότι φέτος η συμμετοχή είναι δωρεάν. Τις υπόλοιπες χρονιές υπήρχε ένα κόστος για να συμμετάσχει κάποιος. Πήραμε αυτή την απόφαση γιατί οι εποχές είναι δύσκολες για όλους και γιατί θέλαμε να προσδώσουμε έναν άλλο χαρακτήρα σ’ αυτή τη διοργάνωση. Θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά της GBA. Μαζί παλεύουμε από πέρυσι για να πείσουμε τη Θεσσαλονίκη και όλους αυτούς που ασχολούνται με το μπάσκετ ότι πρέπει να συνεργαστούμε για να πετύχουμε το καλύτερο για τον αθλητισμό. Θα το πω για μια ακόμη φορά ότι εμείς πιστεύουμε πως ο αθλητισμός θα πρέπει να παραμείνει στα χέρια των γυμναστών και των προπονητών και όχι στα χέρια των παραγόντων».

Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν στα εξής σημεία: GBA (Αθανασίου Γιαννούση 1, Χαριλάου, τηλ: 6981 047055, 2310 309939), Sportsville Cafe (Νικολάου Πλαστήρα 30, Χαριλάου, τηλ: 2314005035 ) Ten Cafe (Λογοθέτου 12, Καλαμαριά).
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ