2012-06-07 22:33:54
Φωτογραφία για Έκκληση Ιταλών πολιτικών και διανοουμένων υπέρ της Ελλάδας
Έκκληση Ιταλών, κυρίως προοδευτικών πολιτικών και διανοουμένων, υπέρ της χώρας μας δημοσιεύσει η ιταλική εφημερίδα Ιl Sole 24 Ore.

Μεταξύ των άλλων, στην έκκληση υπογραμμίζεται: «Υπάρχει μια χώρα που υποφέρει. Μια χώρα, η Ελλάδα, που βρίσκεται ενώπιον του οικονομικού βαράθρου και ανθρώπινα αποπροσανατολισμένη. Προβάλλει η προοπτική μιας εξόδου από την Ευρωζώνη. Μπροστά σε αυτή τη δυνατότητα πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι. Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες τακτικές έξοδοι. Θα ήταν μια καταστροφή, ένα άλμα στο κενό, με μη υπολογίσιμες συνέπειες».

«Όλες οι οδοί για τη διάσωση της Ελλάδας πρέπει να διερευνηθούν, πριν να είναι αργά. Η αναθεώρηση των μνημονίων με την Ελλάδα δεν πρέπει να θεωρείται ταμπού. Θα έπρεπε να εκτιμηθεί μια ρεαλιστική αναθεώρηση των στόχων της δημοσιονομικής εξυγίανσης για το 2014, ώστε η Ελλάδα να συνδυάσει ανάκαμψη και βιωσιμότητα της δημόσιας οικονομίας της
. Αν καταρρεύσει η Ελλάδα, βυθίζεται και η Ευρώπη». Η έκκληση που δημοσιεύεται από την εφημερίδα της ιταλικής ένωσης βιομηχάνων, καταλήγει: «Το ευρωπαϊκό πολιτικό σχέδιο γεννιέται ως κοινή απάντηση σε πολέμους, φτώχεια και καταστροφές. Σήμερα παρατηρούμε την αθέτηση του βασικού όρου της αλληλεγγύης μεταξύ κρατών και κυβερνήσεων της ηπείρου. Η πτώχευση της Ελλάδας κινδυνεύει να θέσει υπό αμφισβήτηση τη σημασία της συνύπαρξης, όλοι θα ζούσαν μια εμπειρία ουσιαστικού ακρωτηριασμού. Η Ευρώπη, χωρίς την Ελλάδα, θα ήταν σαν ένα παιδί χωρίς πιστοποιητικό γέννησης».

Την έκκληση υπογράφουν, μεταξύ άλλων, η Ελληνίδα ευρωβουλευτής Άννυ Παδηματά, οι Ιταλοί κεντροαριστεροί πολιτικοί Λουίτζι Μπερλιγκουέρ και Φράνκο Μπασσανίνι, ο φιλόσοφος Ρέμπο Μποντέι, ο μουσικός Νικόλα Πιοβάνι, ο διεθνούς φήμης ογκολόγος Ουμπέρτο Βερονέζι και ο καθηγητής αστικού δικαίου Στέφανο Ροντοτά.
zougla.gr 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ