2012-06-08 00:22:24
Φωτογραφία για Λουκέτο στην Αγροτική Τράπεζα θέλει η Κομισιόν!
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πιέζει την Ελλάδα να κλείσει ορισμένες τράπεζες, ενδεχομένως, συμπεριλαμβανομένης της πέμπτης μεγαλύτερης τράπεζας της ATEbank, σύμφωνα με πηγές της ΕΕ, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters Σύμφωνα με το πρακτορείο αν και είναι ευθύνη της Κεντρικής Τράπεζας στην Ελλάδα να κλείσει μία εμπορική τράπεζα η ΕΕ έχει επίσης λόγο και στο πλαίσιο των κρατικών ενισχύσεων αν κρίνει ότι μία διάσωση είναι δαπανηρή μπορεί να την οδηγήσει σε αναγκαστική εκκαθάριση. Η πρακτική αυτή μπορεί να εφαρμοστεί και στην Ισπανία και στην Ιταλία.

Πηγές της Κομισιόν που επικαλείται το Reuters δήλωναν ότι αν μία τράπεζα είναι σημαντική για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα μίας χώρας μπορεί να διασωθεί αλλιώς θα πρέπει να κλείσει εφόσον βρίσκεται σε κακή οικονομική κατάσταση. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η ΑΤΕ θα έπρεπε από καιρό να έχει κλείσει ή να έχει συρρικνωθεί θεαματικά. Ταυτόχρονα επισημαίνουν ότι το λουκέτο μίας τράπεζας δεν αποτελεί πρόβλημα για το χρηματοπιστωτικό σύστημα καθώς το πακέτο στήριξης που διοχετεύεται από τη τρόικα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση των υπολοίπων τραπεζών που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα της έκτασης στης Αγροτικής.


Εν τω μεταξύ σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι "το σημερινό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters σχετικά με την ΑΤΕ, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα".

‘Όπως είναι γνωστό, η ΑΤΕ εφαρμόζει ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, το οποίο έχει υποβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Επίσης, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα προικοδοτείται με 50 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση και αναδιάρθωσή του. Τα 25 δισ. εξ αυτών έχουν ήδη εκταμιευτεί και τα 18 δισ. έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί".
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ