2012-06-08 03:34:05
Φωτογραφία για Σήμερα: Έτοιμη η Εθνική για νέο... 2004!
Ο Φερνάντο Σάντος σέβεται την αντίπαλο της Εθνικής, Πολωνία, όμως οι παίχτες του δηλώνουν διψασμένοι για τη νίκη Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει του αγώνα με την Πολωνία, ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε: «Η άμυνα είναι το κλειδί της επιτυχίας αυτής της ομάδας. Το κάθε παιχνίδι έχει πάντα δύο φάσεις, την αμυντική και την επιθετική. Ωστόσο, η ομάδα μου ήταν καλή και στις δύο, γιατί αν ήταν μόνο στη μία τότε δεν θα βρισκόταν εδώ. Αυτό οφείλεται τους ποδοσφαιριστές μου, στη θέληση και το πάθος που έδειξαν μέχρι τώρα και τα οποία περιμένω να δω και εδώ».

«Όλες οι ομάδες έρχονται με όνειρα να φτάσουν μακριά. Δεν διαφέρουμε, αυτό θέλουμε και εμείς. Θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Αυτό που θέλω να πω εγώ αλλά και οι ποδοσφαιριστές μου στο ελληνικό λαό είναι να μείνει ήσυχος πως θα κάνουμε τα πάντα για να τους δώσουμε χαρά και πως θα βάλουμε ν Να βάλουμε στον αγωνιστικό χώρο όλα τα στοιχεία που δείχναμε».


Τις αδυναμίες της Πολωνίας: «Καταλαβαίνεται πως αν καθίσω να αναλύσω την Πολωνία, θα ήταν σαν να τους έδινα το… φαΐ στο πιάτο. Σεβόμαστε την ομάδα της Πολωνίας. Είναι καλά οργανωμένη και διαθέτει καλούς ποδοσφαιριστές. Από εκεί και πέρα σε μένα τίθεται να βρω τις κατάλληλες λύσεις για να χτυπήσω τα αδύνατα σημεία της».

Το σχεδιασμό του για τον αγώνα και την αρχική ενδεκάδα: «Αν δεν είχαμε κάποιο πλάνο, θα είχαμε μείνει στο σπίτι μας. Ξέρουμε πολύ καλά πως το ποδόσφαιρο έχει τρία αποτελέσματα. Εμείς θέλουμε τη νίκη και θα κάνουμε τα πάντα για να την κατακτήσουμε. Ο αντίπαλος είναι δυνατός και η παρουσία των φιλάθλων του κάνει ακόμη πιο δύσκολο το ματς, αλλά κι εμείς είμαστε πεπεισμένοι για τον εαυτό μας. Πριν την έναρξη της αναμέτρησης δεν πρόκειται να πω τίποτα για την ομάδα που έχω στο μυαλό μου, αφού δεν την έχω ανακοινώσει ούτε στους ποδοσφαιριστές μου».

Την υπόσχεσή του: «Θέλουμε να δώσουμε χαρά στον ελληνικό λαό. Είναι κάτι που έχουμε αποδείξει ότι θέλουμε να κάνουμε και γι’ αυτό θα δείξουμε πάθος και ανταγωνιστικότητα. Οι Έλληνες να είναι ήσυχοι πως θα δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας. Είμαι 56 ετών και αν αισθανόμουν άγχος, τότε κάτι δεν θα πήγαινε καλά. Τα τελευταία 12 χρόνια βρίσκομαι σε υψηλό επίπεδο. Σίγουρα νιώθω ικανοποίηση που βρίσκομαι εδώ πέρα. Όπως το είπα και χθες, κανείς δεν νιώθει περισσότερο Έλληνας από μένα».

Τη δυσκολία να επαναλάβει κάτι ανάλογο με το 2004: «Αντικατέστησα τον Ρεχάγκελ το 2010 και όχι το 2004. Από το 2004, τρεις μόνο ποδοσφαιριστές συνεχίζουν μαζί μας. Δεν μπορώ να καταλάβω τον σύνδεσμο που υπάρχει εδώ πέρα. Είναι μεγάλη τιμή που διαδέχθηκα τον Ρεχάγκελ. Νομίζω ότι αυτό το είχα πει από την πρώτη στιγμή, πως ήταν το όνειρό μου να προπονήσω την εθνική Ανδρών».

Ο αρχηγός της εθνικής, Γιώργος Καραγκούνης, ξανάφερε στο μυαλό του την πρεμιέρα του Euro 2004 εναντίον της Πορτογαλίας. «Σε μια τέτοια διοργάνωση το πρώτο παιχνίδι είναι σημαντικό. Είτε πρώτο είναι είτε τελευταίο, ξέρεις ότι τα λάθη δεν επιτρέπονται. Είναι δύσκολες οι στιγμές στην Ελλάδα κι εμείς θα προσπαθήσουμε να δώσουμε χαρά στους συμπατριώτες μας. Κάθε πρεμιέρα είναι ιδιαίτερη. Εμείς πάμε για τη νίκη. Η πρεμιέρα είναι τα πάντα σε αυτές τις διοργανώσεις», είπε ο Καραγκούνης.

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος δήλωσε «ευλογημένος» που πλησίον του τέλους της καριέρας του θα συμμετάσχει σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. «Θεωρώ πραγματικά ότι είμαι ευλογημένος που βρίσκομαι εδώ. Θεωρώ ότι είναι ευλογία που στο τελείωμα της καριέρας μου βρίσκομαι σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Νομίζω πως η μίξη νεαρών παικτών με έμπειρους είναι το ιδανικότερο για μία ομάδα».
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ