2012-06-08 03:13:19
Φωτογραφία για Ο Fitch υποβάθμισε την Ισπανία
Την υποβάθμιση της ισπανικής οικονομίας από Α σε «ΒΒΒ» ανακοίνωσε ο οίκος αξιολόγησης την ώρα που τα προβλήματα της Μαδρίτης κλυδωνίζουν την ευρωζώνη.

Ο Fitch άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας υποβάθμισης καθώς έθεσε σε αρνητικό outlook την ισπανική οικονομία και σε ανακοίνωση του σημείωσε ότι η Ισπανία είναι ιδιαίτερα ευάλωτη σε μία χειροτέρευση της κρίσης στην ευρωζώνη εξαιτίας του υψηλού δικτύου ξένου χρέους.

Παράλληλα, τοποθέτησε μεταξύ τουλάχιστον 50 -πιθανότατα όμως 60-έως όμως και 100 δισεκατομμυρίων ευρώ τα κεφάλαια, που θα χρειαστούν οι ισπανικές τράπεζες για να ανακεφαλαιοποιηθούν μετά την «έκρηξη» της φούσκας από την αγορά ακινήτων στο τέλος του 2008 και τις επισφάλειες που αυτή έκτοτε σώρευσε στους τραπεζικούς ισολογισμούς.

Κάτι τέτοιο, όμως, μπορεί να εκτοξεύσει το ισπανικό κρατικό χρέος στο 95% του ΑΕΠ στη διάρκεια του 2015, ενώ από σήμερα μέχρι ένα μεγάλο τμήμα του 2013 υποχρεώνει τη βύθιση της οικονομίας της χώρας σε κύκλο ύφεσης, προέβλεψε ακόμα ο ίδιος αμερικανικός οίκος αξιολόγησης.

"Κάποια στιγμή το 2013 θα αρχίσει μια μέτρια ανάκαμψη" για την ισπανική οικονομία, προβλέπει στη σημερινή έκθεσή του ο Fitch.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ