2012-06-08 08:47:00
Φωτογραφία για ΣΤΟ ''ΚΟΚΚΙΝΟ'' Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΜΑΧΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
Συνεχίζεται η προεκλογική μάχη υπό την σκιά φασιστικών γεγονότων δέκα ημέρες πριν από τις κάλπες.

Η Νέα Δημοκρατία επενδύει στην ευρωπαϊκή παρουσία της Ελλάδας και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι το πρόγραμμά του οδηγεί στη δραχμή.

Στις εκλογές της 17ης Ιουνίου δεν διακυβεύεται μόνον η παραμονή της χώρας στο ευρώ -το διακύβευμα δεν είναι μόνον ευρώ ή δραχμή, αλλά και ευρύτερα η συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ, αν κάποιος επιλέξει τη σύγκρουση μαζί της, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Ο καθένας πρέπει να σκεφθεί πολύ καλά τους ευρύτερους κινδύνους που υπάρχουν στην περίπτωση της ρήξης, διότι πλέον η Ελλάδα δεν χρωστάει σε ιδιώτες, αλλά σε κυβερνήσεις άλλων χωρών, στους φορολογούμενούς τους, είπε και τάχθηκε υπέρ της αξιοποίησης του ευνοϊκού κλίματος που έχει δημιουργηθεί στην Ευρώπη και με την εκλογή του Φρανσουά Ολάντ στη Γαλλία.

O πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς πραγματοποίησε επίσκεψη στους Νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Πέλλας. Στις εκλογές της 17ης Ιουνίου δεν διακυβεύεται μόνον η παραμονή της χώρας στο ευρώ -το διακύβευμα δεν είναι μόνον ευρώ ή δραχμή, αλλά και ευρύτερα η συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ, αν κάποιος επιλέξει τη σύγκρουση μαζί της, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ από την Κατερίνη.


Την εμπιστοσύνη του προς τα στελέχη και τους εργαζόμενους της δημόσιας διοίκησης εξέφρασε την Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέφθηκε την έδρα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης και ενημερώθηκε από τη διοίκηση, τους καθηγητές, τους εργαζόμενους και τους αποφοίτους της σχολής.

Να υψώσει με την ψήφο του στις 17 Ιουνίου, ασπίδα προστασίας στη Δημοκρατία, κάλεσε τον ελληνικό λαό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, από την Σπάρτη, αναφερόμενος στην επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής στην Λιάνα Κανέλλη και την Ρένα Δούρου.

Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του με το γεγονός αυτό, ζητώντας επίσης από τον ελληνικό λαό να κλείσει την πόρτα της βουλής «σε μια ναζιστική συμμορία του κοινού ποινικού δικαίου με την ονομασία Χρυσή Αυγή».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε ανοιχτή επιστολή προς τους Έλληνες πολίτες και τους ψηφοφόρους, την Τετάρτη επεσήμανε πως στις 18 Ιουνίου η χώρα πρέπει να είναι ενωμένη και έτοιμη για μια πανεθνική προσπάθεια που θα τη βγάλει οριστικά και με ασφάλεια από την κρίση και την εξάρτηση. Την Πέμπτη ο Ευ. Βενιζέλος είχε συνάντηση με τα προεδρεία διδασκόντων ΑΕΙ, ΤΕΙ και Ελλήνων ερευνητών και το προεδρείο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.ΠΕ), ενώ το απόγευμα μίλησε σε εκδήλωση - συζήτηση για τον αθλητισμό.

Την εκτίμηση ότι μπορεί να οδηγηθούμε σε στάση πληρωμών για μισθούς και συντάξεις, διατύπωσε η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας την Πέμπτη στην πλατεία Λαού στο Κερατσίνι.

Η Αλέκα Παπαρήγα υπογράμμισε ότι το δίλημμα που τίθεται είναι «λαϊκή αντεπίθεση ή εξαθλίωση του λαού και συμμετοχή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που ετοιμάζεται, ισχυρό ΚΚΕ ή αποδυναμωμένο κόμμα που θα κάνει και τον λαό αδύναμο να υψώσει το ανάστημά του».

Παράλληλα κάλεσε το λαό σε «ισχυρό ΚΚΕ και η "Χρυσή Αυγή" απέξω»

Ο Πάνος Καμμένος επιτέθηκε σε Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο για την υπογραφή τους στο μνημόνιο ενώ η Αλέκα Παπαρήγα επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για οπορτουνισμό. Ο Φώτης Κουβέλης αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά στην ανάγκη να υπάρξει μετά τις εκλογές κυβέρνηση στη χώρα, ενώ την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είχε συνάντηση με την ΠΟΣΔΕΠ, την ΟΣΕΠ-ΤΕΙ και την Ένωση Ελλήνων Ερευνητών.

Με φόντο το ΧΥΤΑ στη Φυλή, έναν τόπο - μνημείο, που θα μπορούσε να αναδειχθεί ως λόγος για να πούμε «φτάνει πια και να σταματήσουμε να κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί» και σύνθημα «άναψε πράσινο, υπάρχει άλλος δρόμος», οι Οικολόγοι Πράσινοι (ΟΠ) έδωσαν την Τετάρτη την εκλογική διακαναλική τους συνέντευξη Τύπου, παρουσιάζοντας τις θέσεις τους.
 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ