2018-11-20 07:10:21
Φωτογραφία για Πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης: Επί τρεις ώρες ζούσαμε το θέατρο του παραλόγου
Στα εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το βράδυ του Σαββάτου κατά την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αλλά και στη στάση που κλήθηκε να τηρήσει η

Αστυνομία, αναφέρθηκε μιλώντας στο Grtimes.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θόδωρος Τσαϊρίδης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «επί τρεις ώρες ζούσαμε το θέατρο του παραλόγου. Περίπου 200 άτομα έβγαιναν από το Πανεπιστημιακό άσυλο, επιτίθονταν στις διμοιρίες των ΜΑΤ που έκαναν περιορισμένη χρήση δακρυγόνων, και επέστρεφαν μέσα στους χώρους του Πανεπιστημίου. Η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη. Για τις κακουργηματικές πράξεις που διαπράχθηκαν, δεν μπορούμε να θεωρούμε επιτυχία τον περιορισμό αυτών των ατόμων στους χώρους του Πανεπιστημίου, όπου προκάλεσαν ζημιές χιλιάδων ευρώ, που θα κληθούν να πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες. Τα επεισόδια αυτά σημειώνονται εδώ και χρόνια. Πλέον, θεωρούμε γραφικό να γίνονται θεωρητικές συζητήσεις για τη στάση της Αστυνομίας όταν όλοι γνωρίζουμε το πως θα πρέπει να αντιμετωπιστούν τα συγκεκριμένα άτομα».


Ο ίδιος μάλιστα τόνισε πως πλησιάζει η 6η Δεκεμβρίου και μετά από τα όσα συνέβησαν κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου, «περιμένουμε μία τοποθέτηση από το Υπουργείο και από την ηγεσία, για το αν οι δυνάμεις της Αστυνομίας θα συνεχίσουν να κάνουν τον σάκο του μποξ ή εάν θα υπάρξει επιχειρησιακός σχεδιασμός για να συλληφθούν συγκεκριμένα άτομα».

Ο κ. Τσαϊρίδης αναφέρθηκε και στα επεισόδια μικρής έκτασης που σημειώθηκαν χθες έξω από το 2ο ΓΕΛ Συκεών, όπου ήταν να πραγματοποιηθεί εκδήλωση, παρουσία του κ. Γαβρόγλου, η οποία τελικά ματαιώθηκε. «Για να υπήρξε φραγμός της Αστυνομίας εκεί, σημαίνει πως κάποιοι δεν επιθυμούσαν τα εν λόγο άτομα στην εκδήλωση. Η Αστυνομία δεν επιτίθεται σε διαδηλωτές που διαδηλώνουν σ’ ένα σημείο και δεν λειτουργεί από μόνη της», κατέληξε.

πηγή: grtimes.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ