2012-06-08 20:06:05
Φωτογραφία για Με εξαφάνιση απειλούνται 100 είδη πτηνών στον Αμαζόνιο
Αποψίλωση και μόλυνση του περιβάλλοντος είναι οι κύριες απειλές Αυξανόμενο κίνδυνο εξαφάνισης αντιμετωπίζουν τα πουλιά στον Αμαζόνιο λόγω της αποψίλωσης, ενώ μεγάλοι πληθυσμοί από πάπιες έχουν εξαφανιστεί από την βόρεια Ευρώπη, και γύπες δέχονται εντεινόμενη επίθεση στην Αφρική, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Παγκόσμιου Παρατηρητηρίου Πτηνών.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα περίπου 100 είδη πουλιών στην περιοχή του Αμαζονίου αντιμετωπίζουν αυξανόμενη απειλή εξαφάνισης.

 

Εκπρόσωπος του παγκόσμιου παρατηρητηρίου BirdLife, υπογραμμίζει ότι έχει υποτιμηθεί ο εν λόγω κίνδυνος και προειδοποιεί για όξυνση του προβλήματος, δεδομένης της χαλάρωσης του νόμου για την προστασία των δασών στη Βραζιλία.

 

Οι ειδικοί επισημαίνουν επίσης τον κίνδυνο εξαφάνισης του γύπα, ειδικά στην Αφρική. Όπως υποστηρίζεται στην παραπάνω έρευνα οι γύπες έχουν μειωθεί σε σημαντικό ποσοστό, λόγω δηλητηρίασης από ζιζανιοκτόνα και όχλησης του περιβάλλοντος όπου ζουν λόγω των αγροτικών εργασιών. Μάλιστα εκφράζονται φόβοι και για μείωση του πληθυσμού άλλων ειδών, λόγω του σημαντικού ρόλου που έχουν οι γύπες στην τροφική αλυσίδα.


 

Στη βόρεια Ευρώπη περισσότερες από ένα εκατομμύριο πάπιες εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς από τη Βαλτική τις τελευταίες δύο δεκαετίες. 

 

Το Παγκόσμιο Παρατηρητήριο κάνει έκκληση για προσπάθειες διάσωσης των πτηνών καθώς αυτά απειλούνται με αφανισμό λόγω του κυνηγιού, της μόλυνσης του περιβάλλοντος κτλ.
 
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ